Mooie warme herinneringen maken in een moeilijke tijd.

Ze zijn er helemaal klaar voor: de fotografen van het Moment Design Collectief. Alle afspraken voor de gratis fotosessies zijn gemaakt, de batterijen van de camera’s zijn opgeladen en alle geheugenkaarten zijn leeg. Nu is het alleen nog spannend of het weer mee wil werken. Tijdens de Betekenisweek van het Moment Design Collectief worden door heel Nederland 50 mensen met een ingrijpende ziekte, samen met de mensen die hen het dichtste bijstaan in deze moeilijke periode, gefotografeerd. 

Dit fotograferen gebeurd met een speciale techniek genaamd: Moment Design. Tijdens de fotosessie wordt er niet geposeerd of gemaakt gelachen. “Mensen hoeven niet eens in de camera te kijken” vertelt Loes Rommens, één van de fotografen van het collectief “We halen mooie herinneringen op en maken ondertussen weer nieuwe. Er is ruimte voor elk gevoel, elke emotie. We geven mensen de gelegenheid om hun hart te laten spreken. Te zeggen wat ze al die tijd al voelen, maar nooit hardop hebben durven zeggen”

Even echt tijd voor elkaar

Een ziekte maakt alles anders: je lijf, je toekomst, de manier waarop je naar de wereld kijkt. Als er in deze periode iets is om je aan vast te houden, dan zijn het wel de mensen die dicht bij je staan. Even samen stil staan bij de bijzondere band die jullie hebben schiet er in deze periode vaak bij in, maar juist nu is dat zo belangrijk. “Daarom hebben wij met de collega’s van het Moment Design Collectief de Betekenisweek georganiseerd” vertelt Rommens “Wij gaan van elke fotosessie een onvergetelijke ervaring maken. Met behulp van kleine opdrachtjes gaan we op zoek naar intense geluksmomenten en precies die heerlijke momenten leggen we vast.  Een klein maar waardevol cadeautje!”

23 september t/m 1 oktober

In de week van 23 september t/m 1 oktober gaan de fotografen van het Moment Design Collectief op pad om 50 mensen met een ingrijpende ziekte, samen met die ene speciale persoon die hen in deze periode met alle liefde omringt, een fijne middag te bezorgen. “We geven hen de gelegenheid om uit te spreken hoeveel ze voor elkaar betekenen en stil te staan bij de mooie band die er tussen hen. De mooie foto’s die wij maken zijn een blijvende tastbare herinnering. Het wordt onvergetelijk!”

 

Meer informatie

Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar. Meer informatie over de Betekenisweek en het Moment Design Collectief vind je op onze website www.momentdesigncollectief.nl  De Betekenisweek volgen kan via facebook www.facebook.com/momentdesigncollectief