Dear Future, stelt gedurfde vragen die leiden tot vernieuwende oplossingen.

Vragenstellers, denkers, visionairs en innovators uit alle lagen van de bevolking verzamelen zich tijdens dit dynamische festival. Ook de Amarant Groep doet van 23 tot 29 september mee aan de European Social Innovation Week met programma’s van De NWE Werkplaats Spoorzone en De Tongerlose Hoef. 

De NWE Werkplaats in de Tilburgse Spoorzone nodigt in het bijzonder maatschappelijke ondernemers uit om zich eens te laten leiden door iemand met een verstandelijke beperking in de workshop ‘bouw een symbolisch bouwwerk’. Tijdens Dear Future, zijn de rollen omgedraaid. Cliënten begeleiden deelnemers bij de workshop, terwijl ze gewoonlijk door de Amarant Groep worden begeleidt bij wat ze (nog) niet kunnen. Zo komen de talenten van deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal tot hun recht in de creatieve omgeving van De NWE Werkplaats. Op vrijdag 29 september onthullen we het eindresultaat van het bouwwerk.

Speeddaten

De Tongerlose Hoef gaat speeddaten en sparren over haar toekomst onder het genot van een maaltijd die is bereid door vrijwilligers van het Tilburgse sociale restaurant Resto-013. De Tongerlose Hoef is de grootste Tilburgse dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze wil uitgroeien tot een open voorziening voor álle kwetsbare bewoners in de wijk Tilburg-West. 

In deze workshop gaan de deelnemers nadenken over hoe we samen the next level kunnen bereiken. 

 

Meer informatie

Informatie over de programma’s zijn te vinden op www.dear-future.nl . Er is nog ruimte om deel te nemen aan één van onze workshops. Komen kijken kan ook, het evenement is buiten.