Geachte collega-Raadsleden, Wethouders en Burgemeester, 

Ik schrijf dit met enige pijn in het hart, maar ik wil hierbij kenbaar maken dat ik mijn functie als raadslid eind november (2017) zal neerleggen. Met veel plezier ben ik de afgelopen 7,5 jaar actief geweest als raadslid voor de Partij van de Arbeid in Bergen op Zoom. Aan mijn tijd als lokaal politicus is nu echter- voorlopig- een einde gekomen. 

Waarom mijn functie neerleggen?

De afgelopen jaren heb ik meerdere malen intensieve gesprekken gehad met mijn werkgever over mijn carrière bij het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst. Zij hebben mij begin 2017 een aanbod gedaan waar ik, uiteindelijk, mee heb ingestemd. Ik ga in het 4de kwartaal van 2017 starten aan een Management Masteropleiding aan de TIAS Business University in Tilburg. Deze opleiding zal zowel doordeweeks als in het weekend, overdag én s ’avonds, veel tijd van mij vergen. Daarnaast ga ik voor mijn werkgever verschillende strategische opdrachten uitvoeren door heel het land. Ook zal ik een aantal keer naar het buitenland moeten. Tenslotte behoud ik mijn huidige functie als manager van 2 afdelingen; bij de Belastingdienst in Breda en het Ministerie in Den Haag.   

Dit alles betekent dat ik keuzes moet maken en prioriteiten moet stellen. Door in te gaan op het aanbod van mijn werkgever, kies ik ervoor om mijn raadswerk neer te leggen. Deze 2 zaken zijn helaas niet met elkaar te combineren. 

Mijn gevoel

Jullie mogen best weten dat dit een emotionele keuze is geweest. Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor het eerst in de raadsbankjes zat; ontzettend trots. En samen met mij ook mijn familie. Ik was er helemaal klaar voor om écht iets te betekenen voor de bevolking van Bergen op Zoom. Ik zou, met mijn sociaaldemocratische waarden in het achterhoofd, strijden voor de Bergse bevolking en vooral voor diegene die niet voor zichzelf konden opkomen. Op vele vlakken is me dat ook gelukt, maar ik heb ook geleerd dat het aankaarten van een probleem en het oplossen van een probleem 2 zaken zijn die mijlenver van elkaar kunnen liggen. Ik heb veel hoogtepunten gekend, maar ook dieptepunten. Gelukkig was er altijd mijn partij, mijn vrienden en jullie; mijn collega-raadsleden; in goede dagen én in slechte dagen. Verbazingwekkend hoe strijdbaar we kunnen zijn op politiek gebied en tegelijk zo hartverwarmend goed  als het persoonlijk even tegenzit. Dank voor jullie vriendschap! 

Al dit moois heeft echter ook een tol gevraagd. Mijn grootste dank gaat dan ook naar mijn vrouw. Zij heeft moeten zien hoe haar man elke week dagenlang, meerdere avonden en vele uren ‘politiek bezet’ was. Ze heeft me echter veel ruimte gegeven en me zelfs geholpen om mijn raadswerk nog beter uit te kunnen voeren. Zonder haar was me dit allemaal niet gelukt. 

Bergen op Zoom

Ik ben trots op onze gemeente. En dat draag ik ook uit. Dat zouden we allemaal moeten doen. Bergen op Zoom heeft ontzettend veel potentieel en daar mag iedereen trots op zijn. Trots op de diversiteit, trots op alle talenten en trots op alles wat we de afgelopen jaren gezamenlijk hebben bereikt. Ik beloof u en mijzelf dat ik mij altijd, ook als niet-raadslid, zal inzetten voor onze gemeente Bergen op Zoom. Want Bergen op Zoom; dat zijn wij met zijn allen! 

 

 

Wat nu?

In de raadsvergadering van 23 november (2017) zal ik aftreden als raadslid. Tot die tijd zal ik me voor 100% inzetten. Ik wens jullie allemaal ontzettend veel succes de aankomende maanden en veel plezier in de campagne voor de verkiezingen van maart 2018. 

Mijn hart zal altijd bij de politiek liggen, dus wie weet; tot ziens. 

Vriendelijke groeten,

 

 

 

Sahin Ergec