Per 10 oktober verschijnt de nieuwe gedichtenbundel van van Caroline Verbeem-Hachmer, getiteld: ‚ik eet je niet op’. 

Caroline Verbeem-Hachmer (geboren 1940 in Noordwolde / Friesland, sinds 1959 woonachtig in Bergen op Zoom) is van huis uit ontwerpster. Op 32-jarige leeftijd werd ze chronisch ziek en begon ze met het schrijven van gedichten. In eerdere bundels ('De kleren van de Keizer’ en 'Rode, witte en soms zwarte woorden') zijn haar strijd tegen de gewrichtsziekte en de kracht om door te gaan steeds terugkerende thema’s. In 'ik eet je niet op' staan gedichten die zij schreef over haar zeven kleindochters. Verwondering, verbazing maar ook herkenning over het kleine geluk van opgroeiende kinderen. Laat kinderen vooral kind zijn, het groot worden gaat al snel genoeg. 

 

Het zijn gedichten waarin veel (groot)ouders zich zullen herkennen. Kinderen houden volwassenen een spiegel voor. En wees vooral niet bevreesd, want - zo zegt een kind: ik eet je niet op.

 

 ‚ik eet je niet op’, een uitgave van Bureau Dubbelstraat. ISBN 978-90-816188-2-3. Omvang: 60 pagina’s, softcover. Kaftontwerp: Hans-Jorg van Broekhoven. Verkrijgbaar vanaf 10 oktober bij boekhandel Quist. Prijs: 7,50 euro.