Godijn Publishing organiseert op 9 december aanstaande de derde editie van Boek10

Voor dit project gaat Elly Godijn op zoek naar 10 Nederlandstalige talentvolle auteurs. Ik mag met trots zeggen dat ik voor de 2e keer op rij ben gekozen voor dit project en ik mag dan ook mijn opvolger van De Oversteek uitbrengen met de naam "Bleke Demonen". 9 december aanstaande wordt dit gelanceerd in Schouwburg Het Park te Hoorn. Elly vond dat ik ook dit jaar mezelf de interview vragen moest voorleggen. Hier gaat hij dan:

 

• Kun je jezelf in het kort omschrijven en waar ben je woonachtig?

Mijn naam is Sonn Franken, ben geboren en getogen in Bergen op Zoom. Op dit moment werk ik als KAM Coördinator bij het Bravis Ziekenhuis met hoofdvestigingen in Roosendaal en Bergen op Zoom.

 

• Hoe ben je geworden tot wie je bent / kun je in het kort je jeugd omschrijven?

Mijn jeugd was hectisch en gelukkig. Als zevende kind uit een gezin van acht was het altijd druk in huis, maar je had ook altijd oudere broers bij je om te helpen als het nodig was. Mijn vader was vanaf half zijn veertiger jaren invalide dus met een uitkering was het geen vetpot met tien man. Juist dat heeft me geleerd om met weinig tevreden te zijn en te genieten van alle kleine momenten.

 

• Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

Eigenlijk schreef ik altijd wel. Kreeg vaak op school op m'n "duvel" omdat er meer schrijfseltjes en tekeningen in mijn werkschriften stond dan huiswerk. Op de middelbare school schreef ik de teksten voor het bandje waar ik in zong. De echte trigger die leidde tot De Oversteek was de Bergse schrijver Albert Hagenaars die me de spreekwoordelijke schop onder de kont gaf om dat stukje proza dat ik hem voorlegde af te ronden in een boek.

 

• Welke persoonlijke kant van jezelf komt terug in je schrijven?

Ik mag me graag mengen in een goed gesprek, heb een Bourgondische inborst en hou er van om met de auto of motor op pad te gaan en dan altijd dat vreemde paadje of steegje in te slaan. Dat kom je wel tegen in mijn boeken. Wie worstelt er nu niet met goed en kwaad? Ook dat vind je terug. 

 

• Heb je een donkere kant van jezelf of angsten die terugkomen in je schrijven?

Wat is een donkere kant? Natuurlijk heb ik karaktertrekjes die soms niet even aangenaam zijn. Misschien komen die ook wel terug in mijn schrijven. Het is moeilijk omdat je zelf een beeld hebt van hetgeen goed is maar de eerlijkheid gebied dat er vaak situaties zijn waarbij de scheidslijnen wat vaag beginnen te worden. Ook dat zie je in mijn schrijfwerk.

 

• Waar ben je tot nu toe het meest trots op? 

Ben het meest trots op het feit dat mijn moeder tot nu toe bij alle presentaties van mijn werk is geweest. 9 december zal ze er in Hoorn niet bij zijn want de afstand wordt nu te groot. Maar 10 december hou ik een presentatie van "Bleke Demonen" in mijn eigen stad Bergen op Zoom en daar zal ze zeker wel bij zijn.

 

• Hoe voelt het om dit nieuwe avontuur Boek10! aan te gaan?

Het is een geweldig avontuur dat ik nu voor de tweede keer mag meemaken. Om samen met negen andere schrijvers je boek te mogen lanceren, daarbij de support van Elly te proeven en voelen, dat is een geweldig gevoel. Niet voor niks dat ik op het Bergs Cultuur Festival van 7 oktober mijn mede Boek10 schrijvers heb uitgenodigd. We staan er maar liefst met 10 schrijvers van het Boek10 project van Elly Godijn.

 

• Wat zijn je verwachtingen van dit project en waar hoop je dat het je brengt?

Godijn Publishing met Elly Godijn, biedt me de kans om een breder platform te vinden voor mijn pennenvruchten. Dat is goud waard. Individueel kom je eigenlijk nauwelijks verder dan je eigen visvijvertjes. Boek10 zorgt er voor dat er letterlijk zelfs barrières gebroken worden, het is een buitengewoon voorrecht.

 

• Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

Ik wil nog meer mensen bereiken met mijn werk. Diep in me droom ik ervan om niets anders te hoeven doen dan schrijven en dat dit mij ook kan voorzien in mijn leven. Verder hoop ik dat het mij gegeven is om lang genoeg te leven om alles wat ik nog in mijn hoofd heb te kunnen uiten in mijn werk. Er is nog veel te doen.

 

• Heb je een website waar mensen iets meer van je kunnen zien / lezen?

 

www.bozinbeeld.nl    kijk maar op de tab Sonn in Beeld