Veel talent bijeen: zo kun je aanstaande zaterdag 7 oktober wel noemen.

 

Al eerder werden 4 deelnemers voorgesteld. We gaan maar snel ver met nog een aantal van die kanjers:

 

Motell Rijnen

Motell Rijnen is een geboren en getogen Bredanaar. Hij heeft een Nederlandse vader en Litouwse moeder, is socioloog en werkte in de welzijnssector en in het hoger beroepsonderwijs. Motell (1948) is actief als cultuurbestuurder, onder meer van Podium Bloos in Breda en van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Al tientallen jaren is hij folkmuzikant en met Navenant een graag geziene gast op vele podia. Sinds ruim tien jaar is hij ook gepassioneerd schrijver van korte verhalen en romans. ‘Koningin van de Claddagh’ (uitgeverij Bagage, Eindhoven) was in 2014 zijn debuutroman en hij publiceerde korte verhalen in literaire tijdschriften, op het internet en in een tiental verzamelbundels. De roman HoRa is in mei 2017 gepubliceerd door Godijn Publishing (GP, Hoorn), als onderdeel van het project BOEK10. www.motellrijnen.nl 

 

Zijn oeuvre tot dusver:

 

• Roman ‘Koningin van de Claddagh’, februari 2014 bij Uitgeverij Bagage

• Roman ‘HoRa’, mei 2017 Godijn Publishing.

• Korte verhalen in o.m. Volkskrant, Brabant Cultureel en in een tiental verzamelbundels in NL en België

 

Meer info is te vinden op www.motellrijnen.nl 

 

 

Janneke Bazelmans

Zij is milieujurist, onderzoeker en auteur. Haar onderzoek naar palmolie heeft zij verwerkt in de spannende ecothriller Verkapt. Het verhaal speelt zich af in het hart van Borneo waar de Nederlandse studente Nora zich begeeft in een strijd tussen de palmolie-industrie, inheemse stammen en orang-oetans. 

Verkapt is een indringend en geëngageerd verhaal, bestaande uit meerdere lagen, dat je aan het denken zet over je eigen rol in de palmolieproblematiek. Na het lezen van dit boek kijk je anders naar de producten in de Westerse supermarkt. 

Janneke Bazelmans neemt de lezer mee naar de binnenlanden van het hedendaagse Indonesisch Borneo waar de mystieke sfeer en de rauwe randen van de werkelijkheid naadloos in elkaar overgaan. Verkapt is haar fictiedebuut. 

 

Haar oeuvre tot dusver:

 

• Publicatie & presentatie: Ecothriller Verkapt 

• Lezingen over Ecothriller Verkapt

• (Radio)-interviews over Ecothriller Verkapt

• Spreker juridische seminars over milieu & duurzaamheid

 

Meer info is te vinden op zijn facebook www.thrillerverkapt.nl  

 

 

Rob Zeeman

Rob is een bescheiden maar zeer creatieve man die 5 jaar geleden is begonnen met portretschilderen bij de bekende Bergse kunstenaar Mart Franken. Op advies is hij kunstgeschiedenis gaan studeren op het DKO in Antwerpen. 'Ben erg geïnteresseerd in het portretschilderen en wil me hier verder in ontwikkelen.' Aldus Rob die door Mart aan ons is voorgesteld als een echt talent.  

 

 

Zijn oeuvre tot dusver:

 

o Expositie in Atelier 13

 

Meer informative te vinden op www.robzeeman.com           

 

 

Rianne Acda

'Schrijven begint met observeren, ontdekken dat de wereld om je heen gekleurd is -zoals K.Schippers schrijft- en het openen van kastjes vol herinneringen. En dan de juiste woorden vinden.

Schreef ik eerst vooral poëzie, tegenwoordig vind ik in het schrijven van verhalen ook een uitdaging. Het spelen met woorden, zoeken naar rijm (soms) en ritme, wikken en wegen, schrijven & schrappen.

Ik blijf cursussen volgen, ben lid van de schrijfgroep Ricohama en sinds 2010 maak ik deel uit van het collectief Schrijven en Schrappen. Waarom? Ik schrijf graag en ik ben docent. Bij Schrijven & Schrappen kan ik deze twee heerlijk combineren. Cursisten op ideeën brengen, kennis laten maken met gedichten en verhalen, ze leren slijpen en polijsten van hun teksten. Ze laten ervaren hoe fijn schrijven kan zijn.'