De derde schrijver die op 9 december zijn boek lanceert in Schouwburg Het Park te Hoorn.

Ook deze gekozen auteur van het selecte groepje van tien in het kader van Project Boek10! van Godijn Publishing stellen we graag aan jullie voor:

 

Kun je jezelf in het kort omschrijven en waar ben je woonachtig?

Mijn naam is Jeroen Kraakman. Schrijver, dichter en bedrijfsleider. Muziekliefhebber, boekenfan en hardloper. Geboren in Hoorn (1980), maar sinds 2017 inwoner van het schitterende Zwolle. Ik woon hier samen met mijn vriendin en haar twee zoons. 

 

Hoe ben je geworden tot wie je bent / kun je in het kort je jeugd omschrijven?

Mijn jeugd was gelukkig. Een gezellig huishouden in een leuk dorp. Fijne buurt, goede vrienden. Als tiener had ik het wat moeilijker, het leven in een klein dorp stond mij tegen. Met de opkomst van het internet, werd mijn wereld steeds groter en tegelijkertijd kleiner. De verhuizing naar de Hoornse binnenstad op mijn 28e was in vele opzichten bevrijdend. 

 

Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan? 

De aandrang om te schrijven komt uit mijn tienerjaren en mijn liefde voor muziek. De troost en afleiding die ik uit muziek haal, zou ik graag doorgeven naar anderen. Op welke manier dan ook. Ik merkte op mijn zestiende al dat ik mijn gevoelens al schrijvende goed onder woorden kon brengen en dat ik hiermee andere mensen kon raken.

 

Welke persoonlijke kant van jezelf komt terug in je schrijven?

Mijn persoonlijkheid komt naar voren in de melancholie die mijn verhalen en gedichten vaak kenmerkt. Ik ben een dromer, iemand die veel details ziet en die vele indrukken in zich opneemt. Doordat mijn interesses breed zijn, geldt dit ook voor de onderwerpen van mijn schrijfwerk. 

 

Heb je een donkere kant van jezelf of angsten die terugkomen in je schrijven?

Mijn donkere kanten en angsten komen veel terug in mijn verhalen en gedichten. De verhalen komen vaak uit duistere gedachten die ik heb. Angst en woede zijn goede emoties om mee aan de haal te gaan op papier. Mijn gedichten zijn kleiner, persoonlijker. Ook hier speelt angst een rol, maar een ander soort. Daarnaast speelt de liefde hier ook meer een rol. De gedichten zijn meer uit het echte leven, terwijl mijn verhalen fictie zijn. 

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Het meest trots ben ik op enkele verhalen die gepubliceerd zijn in de bundel “Stille Getuigen” en enkele nog ongepubliceerde verhalen. Daarnaast ben ik trots op de gedichten die ik deel op social media en de gedichten die straks in “Als de dichter zingt” zullen verschijnen. Ook ben ik er trots op dat ik naast een fulltime baan tijd en ruimte heb gevonden om mijn passie voor schrijven uit te voeren, met als resultaat mijn eigen dichtbundel.

 

Hoe voelt het om dit avontuur Boek10! aan te gaan?

Het avontuur is fantastisch. Het is een geweldig gevoel dat een uitgeverij mij het vertrouwen geeft om een gedichtenbundel uit te geven. Het BOEK10-project is een bijzonder project en hoe meer ik erbij betrokken raak, hoe mooier het wordt.

 

Wat zijn je verwachtingen van dit project en waar hoop je dat het je brengt?

Mijn verwachtingen zijn wereldfaam, maar ik werk er nog aan deze bij te schalen naar iets realistischer proporties. Ik zou er gelukkig van worden als deze gedichtenbundel de eerste oplage zou uitverkopen. Daarnaast hoop ik natuurlijk op mooie reacties. Als ik één iemand echt kan raken met een enkel gedicht, of maar een enkele zin, dan is deze bundel geslaagd. Daarnaast is het idee dat mensen meningen gaan vormen over mijn schrijfwerk, en dan ook nog zoiets persoonlijks als mijn gedichten, doodeng. 

 

Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

Een eigen gedichtenbundel uitgeven was een droom. De volgende droom is een roman, waar ik begin 2017 voorzichtig aan ben begonnen. Daarnaast wil ik graag een tweede gedichtenbundel uitbrengen en wil ik op (festival)podia klimmen om mijn gedichten ten gehore te brengen.

 

Heb je een website waar mensen iets meer van je kunnen zien / lezen?

 

Mijn website is www.aaprijdtkever.nl