Boek10 op 9 december te Hoorn, daar lanceren 10 door Godijn Publishing uitgekozen talentvolle auteurs hun werk. Dit is de vierde auteur: Jolanda Zuydgeest

 

Kun je jezelf in het kort omschrijven en waar ben je woonachtig?

Ik ben getrouwd met Alex samen zijn we trotse ouders van 3 dochters. We wonen in Voorburg, een klein plaatsje onder de rook van Den Haag. Ik ben een enthousiast type die graag creatief bezig is. In mijn beroep, leerkracht in het basisonderwijs, kan ik heel wat creativiteit kwijt. Daarnaast is schrijven een grote passie. 

 

Hoe ben je geworden tot wie je bent / kun je in het kort je jeugd omschrijven?

Ik ben opgegroeid in een groot gezin, als jongste van 9 kinderen. Ik kijk terug op een fijne jeugd, waar alle ruimte was voor creativiteit en fantasie. Als kind vond ik het heerlijk om verhaaltjes te schrijven. 

 

Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan? 

Het schrijven zat er als kind al in. Op 8-jarige leeftijd heb ik een verhaaltje over Pipo de clown naar uitgeverij Kluitman gestuurd. Helaas werd het niet uitgegeven. Het schrijven kwam op een laag pitje. Eenmaal getrouwd ben ik gaan schrijven voor de wijkkrant. Ik ben cursussen schrijven gaan volgen bij Script+ in Amsterdam. Samen met een vriendin hobbyboekjes uitgegeven en uiteindelijk via een landelijke schrijfwedstrijd bij Elly Godijn terecht gekomen.

 

Welke persoonlijke kant van jezelf komt terug in je schrijven?

Ik wil weten waar ik over schrijf. Het verhaal moet kloppen. Mijn eerste boek ‘Angst regeert De Vulpen’ gaat over het onderwijs. Daar durf ik over te schrijven omdat ikzelf werkzaam ben in het vak. Ik word geïnspireerd door mijn omgeving.

 

Heb je een donkere kant van jezelf of angsten die terugkomen in je schrijven? 

Ik vind het lastig om over geweld o.i.d. te schrijven. Mijn eerste boek is een soort ‘thriller’ geworden. Om het spannend te maken moest er iets gebeuren, ik had daar best moeite mee.

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Het moment dat ik mijn eerste boek in handen hield. Niet te beschrijven. Als je als 8 jarige al die wens hebt, en dan 45 jaar later het boek in handen krijgen. Niet te beschrijven hoe mooi dat voelt!

 

Hoe voelt het om dit nieuwe avontuur Boek10! aan te gaan?

Opnieuw weer verschrikkelijk spannend. Het is een heel ander soort boek dan ‘Angst regeert De Vulpen.’ Het boek ‘een Gouden Gezin’ komt heel dicht bij mij. 

 

Wat zijn je verwachtingen van dit project en waar hoop je dat het je brengt?

Samen een boek lanceren maakt je sterk. Het is fijn dat je met elkaar bent om de boeken onder de aandacht te brengen, en je kunt op elkaar terug vallen.  Waar het mij brengt: ik hoop heel stiekem dat ik graag meer tijd kan steken in het schrijven en wat minder in het onderwijs. 

 

Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

Ik heb de smaak van het schrijven echt te pakken. Na dit boek ‘Een Gouden Gezin’ zou ik graag een kinderboek willen schrijven. Ideeën genoeg.

 

Heb je een website waar mensen iets meer van je kunnen zien / lezen?

Nee, zover ben ik nog niet. Via www.godijnpublishing.nl  is meer te lezen over mij.