"Houdt de traditie in stand,   en eet ook zo’n Hubke want… 

Dan bent U beschermd tegen Hondsdolheid,  zowel de Boer , de knecht en ook de meid

Geloofd u niet zo in deze zaken,  Proef ze dan toch, ‘k weet zeker dat ze zullen smaken."

 

In een tijd waar het lijkt of we van alles moeten om mee te blijven tellen voor en door de samenleving en de social media dit nog verder aanwakkeren worden oude gewoontes en tradities steeds belangrijker. We vechten zelfs voor het behoud van onze roots. Kijk maar 

naar de discussie over Zwarte Piet, de Negerzoenen, Jodenkoeken enz.  

Opvallend genoeg weet het Hubke zich buiten het publieke debat te houden. Dit van origine katholiek gebruik is nog steeds mateloos populair. Dit neemt niet weg dat Hubkesdag niet onder druk staat. In steeds minder plaatsen, bij steeds minder bakkers komt de pastoor nog echt de broodjes zegenen. Dit gegeven heeft Bakker Groffen ertoe aangezet om extra aandacht te creëren voor dit bijzondere broodje. Donderdag 2 november as. komen er zo’n 400 kinderen van o.a. BS Sancta Maria bij hen letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Ze worden verwelkomt via het magazijn waarlangs normaliter het meel binnenkomt als waren zij zelf een graankorreltje. Vervolgens maken ze een reis door de bakkerij waar op dat moment de bakkers volop Hubkes aan het bereiden zijn. Vanzelfsprekend komen ze ook de pastoor tegen en verlaten door de rijskast, langs de oven met een kersvers Hubke het pand via de winkel terug naar school/huis. Hiermee maakt de bakker van Hubkesdag een ware Hubkes-Happening! Tevens roept de bakker op met de #HubkesisHappening juist op de social-media kanalen je uit te spreken voor deze heerlijke traditie en zet daarmee wederom in op de ‘100% Happiness’ beleving bij het smullen van zijn lekkernijen. #healthismorethanphysicsonly  

Vrijdag 3 november: Hubkesdag gewijd door pastoor Paul Verbeek in de smaken : Naturel, Anijs en Rozijnen vanaf  €0,41 p.st.