Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom (SIEB) biedt op verzoek van velen de drie delen van Bergen op Weg deze feestdagen los te koop aan.

De boeken gaan over de geschiedenis van transport en logistiek van Bergen op Zoom en omgeving vanaf circa 1800: transport over water, weg en rails. De losse delen zijn te koop voor € 12,50 bij de boekhandels Quist en Van der Kreek.

De trilogie Bergen op Weg verscheen in 2014. Er is drie jaar aan gewerkt door negen auteurs. Vele archiefbronnen zijn geraadpleegd: de archieven van het West-Brabants Archief, bedrijfsarchieven en persoonlijke archieven. Wat de boeken extra interessant maakt zijn de persoonlijke verhalen die zijn opgehaald uit interviews met ondernemers, oud-ondernemers en nazaten. Zij stelden vaak bijzondere foto’s en afbeeldingen ter beschikking, die niet eerder voor een breed publiek toegankelijk zijn geweest.

Sinds de publicatie van Bergen op Weg in 2014 kreeg SIEB regelmatig de vraag of het mogelijk is een los deel van interesse te kopen. Marc van der Steen, voorzitter van SIEB: “De vraag naar de losse delen blijft aanhouden. Die vraag vullen we nu in. De boeken zijn los te koop voor € 12,50 per deel bij Quist en Van der Kreek. Het is een mooi cadeau voor de feestdagen.”