Wie in deze dagen in het Markiezenhof te Bergen op Zoom belandt, die is met een queeste bezig.

Ofwel, Escape Rooms in ons Bergse stadspaleis. Het wordt in heel avontuur in een omgeving die je direct terug in de middeleeuwen plaatst.

Oude ambachten, sinistere donkere schuifelende gedaantes, vechtersjassen die het duel opzoeken. De Bokkenrijders hebben een betovering op het Markiezenhof gelegd en het is aan de bezoeker om aan de hand van talloze aanwijzingen een oplossing te vinden voordat de Bergse geschiedenis helemaal herschreven wordt. In groepjes dolen mensen door het Markiezenhof, de kamers en de gangen, trap op en weer af. Overal vinden ze puzzelstukjes. Maar zullen ze ook het geheim vinden dat de vloek doet opheffen? Dat is de uiteindelijke vraag van dit spel. Slechts dan zullen de deelnemers ook het Markiezenhof weer kunnen verlaten.

Basecamp Games uit Den Bosch weet een merakels mooi stuk weg te zetten. De vele acteurs weten een spannende sfeer weg te zetten, waardoor je echt terug in de tijd stapt. Het is echt een hele leuke beleving.

 

Het is een mooi spel dat nog de hele kerstvakantie duurt. Ga dus naar www.culture-escape.com en bemachtig de nodige kaartjes om je eigen groepje te formeren. Durf jij het avontuur aan te gaan? “De Schatten van de Zeeridder”, een aanrader voor jong en oud.