Op maandagavond 22 januari zal Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM), ofwel de Fiel, in samenwerking met het CKB in Den Enghel een openbare repetitie organiseren.

Bergse muzikanten worden uitgenodigd om samen met de Fiel het nieuwe vastenavendliedje in te studeren. Den Enghel is open vanaf 19.00 uur, waarna om 19.30 uur wordt begonnen met sectierepetities onder leiding van docenten van het CKB. De repetitie wordt afgesloten met een samenspel van alle muzikanten onder leiding van de interim-dirigente van EMM, Inge Kegel-Verbraak. Zij zal bij voldoende geoefendheid het dirigeerstokje overdragen aan Prins Nilles III. 

 

Het belooft net als andere jaren een gezellige repetitie te worden. Muzikanten worden aangemoedigd enigszins “aangekleed” naar Den Engel te komen. Voor muziekpartituren wordt gezorgd. De openbare repetitie is een initiatief van harmonie EMM, die vorig  jaar haar 135-jarig bestaan vierde. Inmiddels is het een traditie geworden die door veel Bergse dweilbandmuzikanten op prijs wordt gesteld en altijd uitloopt op een leerzame maar ook gezellige avond.