Dweilband ’t Arsenaal bestaat 4 x 11 jaar.

Na contact te hebben gezocht met Marc Leenders of ze nog wat speciaals gingen doen de komende vastenavend werd ik uitgenodigd om langs te komen op het feestje in café de Kaai het oefen lokaal van de club. Om te beginnen moeten we wel terug naar 1 maart 1974 waar het een late vastenavend was en de dweilband officieel het levenslicht zag. Niet alleen muziek werd er gemaakt maar ook voor de optocht werden heel wat uurtjes gespendeerd en met vol enthousiasme gebouwd. Zo werden onze motto’s een perfect item voor de optocht. Leuke anekdotes hebben ze genoeg volgens Marc

Zo hebben we met het 66 jaar bestaan van de Stichting Vastenavend ons route 66 motto op straat gebracht, Een motorclub met old-timers van Harley Davidsons motoren met heel veel kabaal deur de binnenstad. Achteraf vond de Stichting het niet zo’n perfect uitgevoerd motto……..maar ja wie stuurt zo’n motorclub weg?

Het motto “Me gieren van ’t lachen” was er ook eentje. In de optocht met een gierwagen. Hier krijg je dan “Bonje met de Boeren” mee. Hier werd ons echt e eerste plaatst afpakt door achteraf gezien een verkeerde telling van de gekregen punten van de jury. Later is dit wel gecompenseerd met een pentekening van Eric Elich. De Leuttroffee mochten we toen houden omdat het wel een goed motto was.

Dit jaar doen we voor de laatste keer mee in de optocht bij de categorie kleine muziekgroep. Het spreekt voor zich dat we niet van op houden weten. We zijn nog maar een clubje van acht muzikanten en weten niet wat de tijd ons brengt.

Namens BoZinBeeld feliciteren wij ’t Arsenaal met hun 4 x 11 jaar jubilee. Agge Mar Leut Et. 

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers