Café De Loco, daar moesten we eerst zijn, bij Joep Blokland en personeel.

Immers, deze hebben dit jaar de Geveldweil gewonnen en dat is een hele prestatie. En we moeten zeggen, wat hangt die Geveldweil daar mooi onder de bewaking van De Peperbus. Proficiat mensen.

Het begin van Vastenavend 2018 is geboren onder een goed gesternte. Immers, het zonnetje scheen er op los dus kreeg iedereen gewoon extra zin. De bandjes meldden zich al vroeg en bij de kroegen laafde zich iedereen aan het zonnetje en een pilsje of schrobbelaar. Na al die weken voorpret was het nu tijd voor de echte Vastenavend. Bij het station was het al lekker druk om Prins en gevolg te ontvangen en ook langs het parcours richting Grote Markt was er veel publiek te vinden. De vele bandjes zorgden dat de stemming er goed in zat. De Gróótste Boer had een nieuw gerijke onder de titel “Oude liefde roest niet”.  Je kon duidelijk de contouren van een oude Citroën DS cabriolet ontdekken en in het achterste gedeelte troonden drie bevallige deernes. Het gerijke van de Prins was weer schitterend, een wagen waarin Prins en Nar op een soort schommel stonden. Eenmaal op het bordes richtte de burgemeester eerst nog een dankwoordje aan de Nar, Eric Elich, voor wie deze 22e Vastenavend als nar de laatste zal zijn. Een dikke omhelzing was zijn deel. Maar toren was het toch echt tijd. De burgemeester overhandigde de sleutel van de stad Bergen op Zoom aan de Prins. Nu kon hij zelf ook even 4 dagen met vakantie. Het Vastenavend feest kon begonnen.

Bastin en ik waren samen op stap deze middag en als de burgemeester vekansie eb... kenne wij d'r ok wel eentje neme.. zo dochte me.. Enne, aldus begonne me bij Ger en Carla van de Meksiekaan om ze te filliesietere, ginge me d'rna naar Marco, Danique, Demi, Pam, Charlotte enzo bij De Markies, om ok nog 's op ons gemak de mart op te kuiere om bij Den Enghel 'n pratje mee Kees Nuijte te make.. Wadde merakels leutig begin van de Vastenavend.

Foto's Bastin van Elzakkers en Sonn Franken