Pol & Marlies hebben ons weer mooi jazz nieuws te melden:

Beste Pols’Place for Jazz liefhebber,

Zoals je weet organiseren we geen concerten meer maar soms komen er wel bij andere fijne podia mooie concerten voorbij die wij graag onder de aandacht brengen. Zoals nu ook het geval is bij onze buren in Zeeland namelijk in Porgy en Bess in Terneuzen.

De wereldberoemde ‘levende legende’ vibrafonist Mike Mainieri (o.a. Steps Ahead) komt maart 2018 naar Nederland voor een aantal exclusieve concerten. Dit zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat hij hier te bewonderen is; in 2018 viert hij immers zijn 80ste verjaardag. Deze respectabele leeftijd weerhoudt hem er echter niet van om nog steeds te musiceren op een onnavolgbaar hoog niveau.

In Nederland heeft Mainieri een bijzondere band opgebouwd met gitarist Marnix Busstra. Samen brachten ze 2 zeer succesvolle cd’s uit, en deden ze tours in de Benelux en Duitsland. Het album ‘Twelve pieces’ uit 2009 werd door het gerenommeerde blad Downbeat geschaard onder de 100 beste jazz-albums van dat jaar: “With this quartet […] we get to hear Mainieri in a setting that rivals his best work with Steps Ahead.”

Dit keer is Mainieri te gast bij de nieuwe band van Marnix, de Old School Band. Hij hoorde hun debuutalbum en was zo enthousiast dat hij gelijk voorstelde de concerten met deze bezetting te doen. Het album is inmiddels in binnen- en buitenland bijzonder goed ontvangen. Huffington Post: “For those who love a good old school band; a tight no-nonsense grooving ensemble with funk-driven bass and drums, a wizard on keyboards and an extraordinarily tasteful guitarist with his own signature sound, then go no further than Dutch guitarist Marnix Busstra’s latest Old School Band.”

Het concert zal bestaan uit een combinatie van Old School Band en Steps Ahead repertoire.

Bezetting:

Mike Mainieri – vibrafoon

Marnix Busstra – gitaar

Eric van de Bovenkamp – orgel

Norbert Sollewijn Gelpke – bas

Mark Stoop - drums

Voor een impressie van de Old School Band: https://www.youtube.com/watch?v=qIiktTy9mdM 

Concerten:

 dinsdag 20 maart – Cultuurschip Thor - Zwolle

 woensdag 21 maart – Porgy & Bess - Terneuzen

 donderdag 22 maart – Tivoli - Utrecht

 vrijdag 23 maart - Lantaren Venster - Rotterdam

 zaterdag 24 maart – Paradox – Tilburg

Voor het concert van woensdag 21 maart in Porgy en Bess in Terneuzen mogen wij de trouwe liefhebbers van Pols’ Place for Jazz een kaartje aanbieden voor slechts € 10,- euro i.p.v. de standaard € 15,- euro per kaart.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam en adres gegevens o.v.v. POL Kortingsactie en je krijgt van hen een mailtje terug met betaalgegevens en concertkaartje. Ik zou zeggen grijp die kans en geniet van een heerlijk avondje jazz in Zeeland!

Veel jazzplezier!

Met vriendelijke groet namens,

Pol de Bie en Marlies van Lier- Stichting Pol’s Place for Jazz & Hans Zuiderbaan - Porgy en Bess

Stichting Pol’s Place for Jazz - Berliozstraat 22 - 4614 AT Bergen op Zoom

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

web: www.polsplaceforjazz.nl  - www.porgyenbess.nl  - www.oldschoolband.nl