Voor een nieuw tv-programma zoeken we creatieve talenten uit verschillende disciplines om een verhaal uit het rijke Brabantse verleden verbeelden. Voel je je aangesproken? Stuur dan je idee in.

De beste ideeën helpen we op weg met 1.000 euro, begeleiding van een coach en wie weet, zie je je eigen werk dit najaar op televisie in het nieuwe programma Goud van Brabant. Goud van Brabant is een nieuw tv-programma dat dit najaar op Omroep Brabant te zien is. Voor dit tv-programma zoeken we creatieve Brabantse makers die verhalen van vroeger tot leven willen wekken. Niet alleen grote verhalen, maar juist ook de kleine, persoonlijke verhalen van Brabanders.

De maker bepaalt de vorm: een videoclip, fictie, film, animatie, documentaire, fotoreportage, theaterstuk of andere vorm van kunst. Het is wel de bedoeling dat de uitwerking uiteindelijk op film gezet wordt.

De beste ideeën worden beloond

We zijn op dit moment nadrukkelijk op zoek naar ideeën. De makers met de beste ideeën geven we de kans om hun idee uit te voeren met ondersteuning van 1.000 euro en een professionele coach. Tevens krijgen zij toegang tot gerenommeerde instellingen en organisaties voor het lenen van kostuums, props of een locatie. Uit deze producties kiest een professionele jury er 10 die dit najaar in het tv-programma Goud van Brabant te zien zijn. En als kers op de taart wint de maker van de beste productie 3.000 euro voor een nieuw creatief project naar keuze.

Inzenden vóór 28 mei 2018

Ken je of ben je een creatief talent? Kijk dan op onze website https://goudvanbrabant.nl/creatief-talent / voor alle informatie. De ideeën moeten voor 28 mei binnen zijn.

Goud van Brabant

Als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen. Vanuit de gedachte: ‘Verrek, zit dat zo!’. Met Goud van Brabant dagen we creatieve mensen - van amateur tot professional - uit, om verhalen over vroeger te verbeelden. Om zo mensen op een unieke wijze met elkaar in gesprek te brengen over het heden, het verleden en de toekomst. Het tv-programma Goud van Brabant wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant uitgevoerd door Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Erfgoed Brabant .