Op tafel staan twee modellen; het zijn vrachtwagens van W.vEgeraat Transport.

Vanmiddag spreek ik met Paul Paassens, Richard de Wit en Jan van Egeraat (geen familie van de Transport van Egeraat overigens). Het zijn mensen van de Personeelsvereniging toen het transportbedrijf nog bloeide. ‘In de jaren tachtig groeide van Egeraat Transport behoorlijk. Meneer van Egeraat zelf vond het belangrijk dat er een goede onderlinge band was tussen alle werknemers. De ritten van zijn mensen leidden tot steeds verder, ze waren ook steeds langer van huis. Mede daarom ook was er een personeelsclubje, dat jaarlijkse feestjes organiseerde. De mannen die in het bestuur zitting namen, gingen steeds meer organiseren. We zorgden er ook voor dat de hele familie er bij betrokken werd.’ Jan van Egeraat vertelt vol trots over de periode dat hij bij het transport werkzaam was. Eerst weet hij nog te benadrukken dat hij ondanks dezelfde naam geen familie is van. 

 

De drie mannen weten nog veel anekdotes op te halen over het bedrijf dat medio 2006 ophield te bestaan. Alle mensen gingen zwerven en vonden elders onderdak. Zo verloren de meesten elkaar uit het zicht. Dat is natuurlijk erg zonde voor een bedrijf met zo’n innige onderlinge band. ‘Aanwas van nieuwe chauffeurs vond bijna altijd via via plaats. Zo groeide de “familie”. Vaak ging het over van vader op zoon. Zo ontstond er een hele hechte club mensen die dikwijls ook privé met elkaar optrokken.’ Aldus Paul Paassen. Ook Herman van Broekhoven, in wiens gelegenheid Café De Saeck we momenteel vertoeven, is er via zijn vader terechtgekomen. 

 

De PV van van Egeraat Transport kende op de top wel honderd leden. Ze hadden zelfs een soort “Hofavond” die jaarlijks bij “De Kloof” gehouden werd. Iedereen kwam dan in het net, vrouw erbij, om een mooie avond te beleven waar ook de jubilarissen gehuldigd werden. Het was slechts één van de vele activiteiten die de PV organiseerde. ‘Onze directeur, Walter van Egeraat, was er altijd bij en vond alles goed. Maar hij was ook de eerste die het liet merken als er dingen gebeurden die tegen zijn zin was. Het was een mooie tijd.’ Vervolgt Jan. De andere aanwezigen beamen dat en er volgen nog een hele hoop anekdotes. Ze vinden het duidelijk zonde dat die hechte band verwaterd is. ‘We komen nog wel eens iemand tegen via facebook en dan klinkt altijd de opmerking “We motte elkaar nog ’s zien!” Daarom ook hebben we de knoop doorgehakt. We gaan een reünie organiseren.’ 

 

Op zaterdag 20 oktober wordt er een reünie gehouden voor oud personeel van het voormalig bedrijf WvEgeraat Transsport. Het zal plaatsvinden in Bergen op Zoom en ook de familie van Egeraat zelf zal worden uitgenodigd. Er zal op facebook ook een speciale evenementenpagina worden aangemaakt. Daar zal ook alle laatste info te zien zijn.

 

Datum  Zaterdag 20 oktober

Vanaf 14:30 uur

Locatie        Café De Saeck

      Korte Bosstraat 1

     4611MA Bergen op Zoom

 

Oproep:

Wie heeft er bij van Egeraat gewerkt, of was lid van de personeelsvereniging? Meldt je dan aan bij onderstaande informatieadres.

Wie heeft er oude foto’s van zijn / haar periode dat ze bij Van Egeraat Transport werkzaam waren. Dit kunnen beelden van het werk zijn, maar ook van een van de uitstapjes via de personeelsvereniging. Gelieve deze digitaal aan te leveren bij Jan van Egeraat, ook met vragen kun je bij hem terecht via: 

Jan van Egeraat - egeraatjan@home.nl

Kloosterstraat 69, 4611 MB - Bergen op zoom