Fans van singer-songwriters zijn zaterdag 13 oktober aan het juiste adres bij Gebouw-T.

Het Poppodium brengt een avond die in het teken staat van Neil Young en God Save The Kinks

Le Noise

Op ‘Radio Harlaz’, de derde langspeler van Mad About Mountains, staat een song met als titel: ‘Look At Him Now’. Daarover had Humo het volgende te melden: “Er valt niet naast te horen dat dit eigenlijk ‘Heart Of Gold’ van Neil Young is, maar dat is niet erg. Overigens geeft frontman Piet De Pessemier het ruiterlijk toe.” Ook dat hij vaak werd geïnspireerd door Crazy Horse, geeft Piet toe.

En dat zet hij kracht bij met LeNoise – Piet met drie muzikanten die hij vond in het dorp Zelem –, vier mannen die tijdens het spelen niet kunnen verbergen dat Neil's misschien wel beste begeleidingsband hen vaak de weg heeft gewezen. 

LeNoise speelt zijn favoriete Neil-songs dan ook met wat de bandleden verstaan onder de Crazy Horse-feel. Grote songs als ‘Down By The River’ en ‘Cinnamon Girl’, maar ook verborgen parels van albumtracks. Van welbepaalde nummers, vaak megapublieksfavorieten, worden de handen dan weer geestdriftig af gehouden.

God Save The Kinks

Bekend van klassiekers als “Lola”, “You Really Got Me”, en “Sunny Afternoon” blijft de muziek van The Kinks tot de dag van vandaag harten veroveren. Gezien de groep zelf al langer dan 20 jaar niet meer op een podium stond, neemt God Save The Kinks graag de taak op zich nieuw leven te blazen in dit ronduit fantastische repertoire.

Meezingers als “Days”, “Death of a Clown” of “Dedicated Follower of Fashion” en culthits als “Strangers”, “This Time Tomorrow” en “Who Will Be The Next In Line” zullen u uiteraard niet gespaard blijven.

Le Noise en God Save The Kinks zijn zaterdag 13 oktober te zien in Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium: www.gebouw-t.nl .