De legendarische reggaegroep The Congos uit Jamaica komen op vrijdag 2 november voor een naar Gebouw-T.

Dit is het enige concert in Nederland. Het optreden van The Congos wordt voorafgegaan met een optreden van Belgische reggaeband Pura Vida. 

 

The Congos zijn gevormd in de jaren 70, als het duo ‘Ashanti’ Roy Johnson en Cedric Myton. Later werd Watty Burnett aan de bezetting toegevoegd. ‘Heart of The Congos’ is een legendarische reggaeproductie van Lee ‘Scratch’ Perry opgenomen in 1976 en 1977 op Jamaica. Tijdens het opnemen van dit album werden The Congos muzikaal terzijde gestaan door een groot aantal bekende musici, onder wie Gregory Isaacs, Sly Dunbar en Boris Gardiner. Dit album wordt door liefhebbers ook wel een meesterwerkgenoemd. Nu jaren later staan The Congos nog steds op het podium met hits als ‘Fisherman’, ‘Congo Man’ en ‘La La Bam-Bam’

 

Met zeven muzikanten brengt Pura Vida roots, dub, reaggae, rock en soul naar Gebouw-T. De band begon als klein project van Bregt de Boever, in 2006. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een gerenommeerde reggaeband en hebben ze al met vele legendarische reggae artiesten mogen spelen. In Gebouw-T zullen ze samen met The Congos op het podium staan. 

 

De avond in Gebouw-T begint met een volwaardig optreden van Pura Vida, waarna The Congos zich bij de band zullen voegen. Het concert is extra feestelijk omdat de verjaardag van Cedric Myton gevierd gaat worden. Tevens worden er live opnames gemaakt. Een avond om niet te missen voor de reggaeliefhebber!

 

Tickets voor dit concert zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl