Harmonie Kolping’s Zonen doet haar naam geen eer aan als zij zaterdag 3 november haar jaarconcert brengt in Theater de Maagd.

En dat heeft niets te maken met het muzikale niveau, wel met het thema van deze avond. Het concert staat namelijk helemaal in het teken van de vrouw. Harmonie Kolping’s Dochters zou voor deze avond een meer toepasselijke naam zijn. De heren-muzikanten zijn overigens gewoon van de partij.

Vrouwen van toen en nu

Het programma van Ladies in Concert is net zo afwisselend, wispelturig, nieuwsgierig, ijdel als de vrouw kan zijn. Voor de pauze passeren de meest indrukwekkende vrouwen uit onze geschiedenis de revue in min of meer klassieke werken. Het podium van Theater de Maagd wordt in al haar facetten en mogelijkheden benut, van kerk tot theater. Daarna zet het orkest een non-stop show in met de muziek van de grote popdiva’s vanaf de jaren vijftig tot nu. Dat is genieten voor jong en oud!

Solisten

Elly van den Berg sopraan soliste, is de vrouw aan wie een heel bijzondere opening van het concert is toevertrouwd. Zangeres Lotte Nobelen neemt na de pauze de hits van de popdiva’s voor haar rekening, begeleid door combo en orkest! Het orkest zit vol met vrouwen om van te hou(w)en en eentje in het bijzonder, Marit van der Meer. Zij is het jongste talent en speelt een solo op trombone.

Programma

Een tipje van de sluier opgelicht van het programma; een obade aan alle moeders met het Ave Maria, de femme fatale in Turandot, al het moois van de vrouw zit in Venus (muziek uit ‘the Planets’). Denk bij de diva’s aan Aretha Franklin, Tina Turner en Adèle! En één plekje is gereserveerd voor een heer. Waarom? Omdat hij een prachtig lied schreef voor alle vrouwen … She van Charles Aznavour.

Kaartverkoop

De kaarten voor dit concert zijn voor 12,50 euro (incl. consumptie) te koop bij Schoenmode Den Boer, de Bergse Dumphal en Primera (MCD) of op maandagavond in de Blokstallen tijdens de repetitie van het orkest. Het Groot Orkest van Harmonie Kolping’s Zonen uit Bergen op Zoom is daadwerkelijk groot met 65 muzikanten. Ook de ambities van het orkest zijn groot; op hoog niveau muziek maken en telkens een uitdagend concertprogramma voor het orkest en publiek opstellen. Onder de professionele en enthousiaste leiding van dirigent Jeroen Gevers laat het orkest zich op zaterdag 3 november weer van haar beste kant zien.