Vanaf donderdag 29 november is ’t Ravelijn in Steenbergen een predicaat rijker.

Die ochtend ontvangt de school voor mavo en voorbereidend mbo het Rots en Water predicaat.

 

’t Ravelijn draagt reeds met trots het predicaat van Excellente School, nu komt daar dus deze mooie titel bij. Rots en Water is een psycho-fysieke training. Dat betekent dat al spelenderwijs via een actieve, fysieke invalshoek positieve sociale vaardigheden worden aangeleerd. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het maken van een verwerkingsopdracht.

Tijdens de Rots en Water training reikt de school door middel van veel fysieke oefeningen vaardigheden aan die leerlingen letterlijk en figuurlijk steviger leren staan.

Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheids- en uiterst effectief anti-pest-programma, dat zich onderscheidt van andere programma’s. Weerbaarheid en sociale vaardigheden, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.

't Ravelijn is trots dat zij zich een Rots en Water school mag noemen. Dit vanwege de preventieve werking die uitgaat van het programma. Alle leerlingen volgen de Rots en Water training twee keer in hun schoolloopbaan op de school. Op deze manier wordt er een band opgebouwd tussen leerlingen onderling en hun Rots en Water trainers. De school houdt de spanningsboog kort, waardoor het effect van de Rots en Water training in de school groter wordt.