Zaterdag 16 febrewarie knip Prins Nilles d’n Derde om 12.00 uur in de bieb in de Kortemeestraat ‘t lint deur vor de start van d’ekspezisie “Tentòòngespreid”.

Neve de veule boeke ,die dèèr ‘t ééle jaar deur al te zien zijn, ange en staan dèèr dan alle n’ontwerreppe van de gròòte wages en groepe die mette Optocht van dinsdag 5 mèèrt in ‘t Krabbegat meedoen. Iederéén, gròòt en klein, van boekewurreme tot tèbletfrieks mè d’of zonder bieb-pas, is dèèrbij meer as van arte welkom!

’n Nie te misse ekspezisie vor iederéén die de ideeje, gedachte en weergave van de optochtkreejasies messe n’eige n’òòge wil aanschouwe. ’n Opwerremer vor de spiere die de Vastenavendkoers vaart ga geve! Ter vermaak legge d’r ok Vastenavendkrante. Lees dèèrin bevobbeld d’Optochtroete n’of de déélnemers. Vedder is t’r in de bieb ok ruimte gemakt vor kreejasies die deur de kultuurklas van ‘t Rijks gemakt zijn. “Tentòòngespreid” is d’n éénege n’ekspezisie in Nederland waar of dagge zonder museumjaarkaart grates nar binne ken, en ok wir uit, want ‘t is gin eskeep-roem! d’Ekspesisie is te bezichtege tijdes de openingstij’e van de bieb tot en mette Kijkdag op de Kaai op 10 mèèrt. t’Is niet nòòdig om vooraf te boeke. Ou d’r wel rekening mee da, in tegestelling totte boeke, d’ontwerrepe nie worre uitgeléénd deur de lieftallege rondemisse van de bieb.

(NL)

Persbericht opening expositie “Tentoongespreid”

Zaterdag 16 februari knipt Prins Nilles d’n derde om 12.00 uur in de Bibliotheek aan de Kortemeestraat het lint door voor de start van de expositie “Tentoongespreid”. Naast de vele boeken die daar het hele jaar door al te zien zijn, hangen en staan daar dan alle ontwerpen voor de grote wagens en groepen die met de Optochtkoers van dinsdag 5 maart in het Krabbegat meedoen. Iedereen, groot en klein, met of zonder biebpas, van  boekenwormen tot tabletfreaks, is daarbij meer dan van harte welkom.

’n Niet te missen expositie voor iedereen die de ideeën, gedachten en weergave van de optochtcreaties met eigen ogen wil aanschouwen. ’n Opwarmer voor de spieren die de Vastenavendkoers vaart gaat geven! Ter illustratie liggen er ook Vastenavendkranten waarin o.a. de startvolgorde van de wielerploegen van de Grote Koers van dinsdag 5 maart te lezen is. Er is in de Bieb ook ruimte gereserveerd voor creaties die door de cultuurklas van ‘t Rijks gemaakt zijn.

“Tentoongespreid” is de enigste expositie in Nederland waar je zonder museumkaart gratis naar binnen kunt, en ook weer uit, want ‘t is geen escaperoom! Te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bieb tot en met de Kijkdag op de Kaai op 10 maart. Het is niet nodig om vooraf te boeken. Hou er wel rekening mee dat, in tegenstelling tot de boeken, de ontwerpen niet worden uitgeleend door lieftallige rondemissen.