Fotograaf Jacques Bakker exposeert van 21 juni tot en met 31 juli 2016 in museum het Markiezenhof met ‘I'm Alive’, een expositie bestaande uit drie series.

 

De expositie rond het centrale thema van leven en dood bevat ervaringen, gedachten en hersenspinsels van de fotograaf, zowel uit het verleden als naar de toekomst gericht.

 

De drie thema's 'Digital Revolution', 'Forced Evolution' en 'Birds' bevatten beelden die allemaal in de studio zijn gemaakt, waarvan twee series in zwartwit. 

 

Perfectie
Jacques Bakker is een fotograaf die is opgegroeid in de doka en altijd een grote voorliefde heeft gehad voor zwartwit studiofotografie. Hij streeft perfectie van lichtbeheersing en compositie na, maar zeker ook de impact en kracht van het beeld zijn voor hem ultieme doelen.

 

De thema’s

De serie ‘Digital Revolution’ laat foto’s zien van de vrouw, trots, fier, onderdanig en open. De afbeeldingen zijn digitaal bewerkt, ingekleurd omlijnd er is in getekend. Met deze serie behaalde Jacques de QEP (Qualified European Photographer) in de categorie illustrative.

De fascinatie voor de schoonheid van de natuur en met name de kracht en pracht van vogels vormen de grondslag voor de serie Birds.

‘Forced Evolution’ dateert van een aantal jaren geleden, toen Jacques enkele dierbare mensen verloor. De twijfels over de zin van het leven, de angst voor de dood hielden hem bezig.

In het Museumcafé van het Markiezenhof hangen tijdens deze expositie zes portretten die hij maakte voor Theatergroep Honger met het thema 'blijf weg'.

 

Zaterdag 2 juli geeft Jacques Bakker een gratis workshop 'portret- en modelfotografie' in en om het Markiezenhof en op woensdagavond 13 juli volgt nog een Artist Talk, waarbij de fotograaf praat over zijn werk.