Jill van Eekelen weet ons het volgende te melden:

 

 

“Beste Sonn, Mart had mij de opdracht gegeven om een stukje over mijzelf en een paar foto's naar u  te mailen. Leuk dat u weer geïnteresseerd bent!”

 

Jill komt uit Hoogerheide en stond vorig jaar voor het eerst op de Krabbenfoor. Het is één van die pure talenten waarvan je direct kunt zien dat dit een grote zal worden. De bezieling voor haar werk, de volwassenheid in haar antwoorden als ze over passie spreekt; aan alles kun je merken dat Jill kunst nodig heeft om te leven.

 

“Vorig jaar heb ik ook op de Krabbenfoor gezeten, maar dan in het poortje van 't Slik. Dit is mij heel erg goed bevallen en heb er enorm veel van geleerd! Dit jaar ben ik door meneer van Poppelen gevraagd om weer te komen zitten portrettekenen, maar dan in de Bosstraat tussen andere kunstenaars. Natuurlijk heb ik hier ja op gezegd en heb er weer heel erg veel zin in! Dit keer krijg ik mijn eigen kraampje waar ik ook een paar stukken van mijn werk zal tentoonstellen. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar leren schilderen bij Mart, dus naast tekeningen zullen er ook een paar schilderijtjes in mijn kraampje komen te staan.”

 

 

Mart Franken had mij vorig jaar op dit talent gewezen. Als leraar en mentor kan ze geen betere begeleider hebben. Houtskool en potlood waren helemaal haar ding. Schilderen behoort daar nu ook bij. Dat is overigens geen verrassing voor deze meid die in het Rijksmuseum urenlang naar schilderijen kan turen opdat ze zoveel mogelijk van de gebruikte technieken in haar opzuigt. Ook Jill is dus deze Krabbenfoor met een eigen kraam in de Bosstraat te vinden. Misschien wil ze jouw portret wel tekenen dus loop eens langs haar kraampje.