Korenbeursplein straalt in nieuwe functie.

 

Je hoorde het geroezemoes al van verre en je wist gewoon dat het weer druk was. Er zouden dit jaar 8 edities van Buitengewoon Bergen op Zoom gehouden worden. Al de eerste editie in 2015 was een groot succes. Deze vierde keer dat in dit kalenderjaar dit bijzondere zomerevenement gehouden werd bleek wederom wat een succesformule dit is.

De kracht ligt voor een deel in het fraaie pleintje in Bergen op Zoom: het Korenbeursplein. Met dit soort evenementen blijkt hoe prachtig dit pleintje is opgeknapt. De andere succesfactor is de verscheidenheid aan deelnemers die voor een natje en een droogje zorgen. De sappenbar was met deze warme temperaturen dan ook een aangename halteplaats.

Een groot spandoek met de titel van het evenement laat zien dat Bergen op Zoom best wel buitengewoon kan zijn. De mensen die hier aan meewerken dragen daar natuurlijk voor een groot deel aan bij als het om het succes gaat. De vrolijke gezichten laten zien dat het beslist geen straf is om hier te staan.

Buitengewoon Bergen op Zoom biedt een grote verscheidenheid aan producten vanuit verschillende culturen. Bevallige deernen die een keur van lekkere wijnen aan het publiek laten zien, of waar de kraam er naast weer het nodige biedt om de inwendige mens te versterken

Het pleintje doet Zuid Europees aan met lange rijen met tafels en banken. En evenals die gastvrije dorpspleintjes in Frankrijk of Italië schijf je gewoon gezellig aan. Het aangename tijdstip zorgt er voor dat je ook gewoon de kroost mee kan nemen. Zo genieten jong en oud.

Of het nu gaat om gefrituurde hapjes, gegrilde lekkernijen of de heerlijkheden van een zuidelijke bakkerij, alles was in kleine porties te bestellen en dat betekent dat je gewoonweg van alles op je gemak kunt proeven.

Voor het publiek is het niet gewoon een feest voor de smaakpapillen, maar zeker oog een lust voor het oog. Alles wordt immers vers bereid waar je op staat te kijken. De kraampjes zijn druk bezocht maar je hoort niemand zeuren, iedereen wacht op zijn of haar gemak de beurt af.

Bergen op Zoom heet Bourgondisch te zijn. Buitengewoon Bergen op Zoom laat in alles zien wat het is om te onthaasten en jezelf als echte Bourgondiërs aan te zetten aan lange tafels waar je onder goed gezelschap kunt genieten van lekkere drankje en culinaire verwennerijen.

 

De organisatie kan weer terugkijken op een Buitengewoon geslaagde middag, maar ja het heet dan ook niet voor niets ‘Buitengewoon Bergen op Zoom’.