Jory Blonk en Jurian van Bers, al 10 jaar vrienden, starten een nieuw groot avontuur: een eigen restaurant.

 

 

Het idee zat al lang te borrelen, zeker toen ze samen op de horecaschool zaten. De droom was om gezamenlijk een eigen zaak te beginnen. Toen Jurian voor een gesprek in Poncin belandde en vernam dat de zaak te koop stond ging de bal al snel rollen.

 

“Dit is natuurlijk een fantastische plek in Bergen op Zoom.” Weet Jory mij te vertellen. Hij zal de scepter in de keuken zwaaien als medio oktober de zaak open zal gaan. Direct wijst hij me ook op het speciale karakter van de ingrediënten omdat deze allemaal van lokale leveranciers betrokken worden. “We struinen heel de omgeving af en daarbij gaat het ons ook vooral om de klik die we met de mensen hebben. Zo betrekken we kaas van Boerderij Zuidgeest, brood van Bakkerij Stapelkamp, ijs van IJssalon Emma, bier van de Scheldebrouwerij, vis van Vishandel Schot uit Tholen en onlangs waren we nog bij een wijngaard in Ossendrecht waar we zeker twee wijnen van gaan schenken.” Jurian gaat hier op in:”Weet je, het is gewoon fantastisch dat we met hun producten mogen werken. Dat alle leveranciers zo dichtbij zitten maakt het gewoon leuk. Jory had het over de klik met hen, dat klopt want ze willen ook allemaal meedenken met onze ideeën en dat is hartstikke mooi natuurlijk.”

 

Jurian zal zich bezig houden met de bediening en dergelijke. Ook daar zijn interessante ideeën over:”Wat gebeurt er meestal als je klaar bent met eten en dan misschien nog een kopje koffie gedronken hebt? Juist ja, je pakt je jas en gaat weg.” Ik kan deze vraag alleen maar beamen. Jurian vervolgt:”Wij willen de kelder ombouwen tot lounge ruimte. Zo kun je vooraf een drankje nuttigen, eventueel met een hapje, maar ook na de maaltijd kun je hier nog lekker nagenieten. Je hoeft niet weg. We willen dat je hier een hele avond lekker kunt vertoeven.”  Jory haakt hier op in:”Dat is ook het idee; geen stress, lekker gemoedelijk en Bourgondisch, je kunt hier de hele avond genieten van lekker eten en drinken, en van je gezelschap.”

 

Bij ‘Streek, Eet & Drink lokaal’ kun je genieten van Visgerechten, Vleesgerechten maar ook Vegetarische gerechten zijn hier te krijgen. Je kunt er à la carte bestellen maar ook worden er complete menu’s geserveerd. Natuurlijk kun je reserveren, maar loop gewoon binnen en kijk of er plaats is of vrijkomt. Met die geweldige lounge is het natuurlijk niet erg om even te wachten.

 

Jurian (24) en Jory (23) hebben nog een verrassing voor me. Beiden zijn ook gecertificeerd leermeester en dus zullen ze in hun zaak ook aandacht geven aan het opleiden van leerlingen in het vak waar voor ze zelf zoveel passie voelen. Als ik vraag wat ze nu van de nieuwe zaak verwachten kan ik het antwoord haast al raden:“We willen dat mensen genieten van het eten en drinken dat we ze serveren en dat ze het gewoonweg naar hun zin hebben. Daarbij willen we ook dat ons personeel en wijzelf van de avond kunnen genieten, elke avond weer!”

 

 

‘Streek, Eet & Drink lokaal’ een spontaan idee, gedragen door meer dan 10 jaar vriendschap en met een passie voor lokale streekproducten en aandacht voor de klant, dat moet haast wel een groot succes worden. We kijken er naar uit. Vanaf Medio oktober in de Steenbergsestraat nummer 3 te Bergen op Zoom.