Gebouw T vormt op zondag 9 oktober het podium voor het 8e Bergs Bluesfestival

 

Om 14:45 uur openen de deuren en om 15:15 uur gaat het feest beginnen. Dit zijn de acts die je kunt verwachten:

CARVIN JONES BAND (USA)

De Carvin Jones Band is een drie delige Blues Rock band uit Phoenix, Arizona. De band wordt geleid door de gitarist en zanger Carvin Jones die vergezeld wordt door bassist Joe Edwards en drummer Levi Valasquez. De band zijn unique stijl in blues en hun enthousiasme en energie op het podium hebben er voor gezorgd dat de band ook onder de rock en roll fans zeer geliefd is. De eerste incarnatie van de Carvin Jones band was in 1991. In de afgelopen jaren heeft Carvin met zijn band getoured over de hele wereld. Hij heeft muziek liefhebbers gepleased door middel van zijn geweldige gitaar spel. Samen met legendes als BB King, Jeff Beck, Albert King, The Animals en REO Speefwagon hebben zij ook het podium onveilig gemaakt.

OLE FRIMER BAND (DK)

De Deense singer, songwriter en gitarist Ole Frimer is eerder de front man geweest van de Deense top blue band Blue Junction. Met deze band behaalde hij twee Noord-Amerikaanse Real Blues Awars en een Deense Grammy Award. Ook heeft hij meerdere jaren gewerkt met de Late Peter Throup. In 2008 vormde hij dan zijn eigen groep, de Ole Frimer Band. De band bestond toen en nu nog uit de meest ervaren en de beste muzikanten van Scandinavie. De band heeft nu een eigen stijl samengesteld waarvan de roots in de blues zitten, maar elementen kent van rock, jazz en fusion.

THE GUITAR GUY

The Guitar Guy is..

Henk de Ruiter, bekend geworden als gitarist van het duo 'Herbie and the Guitarguy'. Zij wonnen in 2013 ' The Dutch Blues Challange' in de categorie duo's. Na het winnen van deze prestigieuze titel was het begin 2014 tijd voor een nieuwe uitdaging en is hij begonnen aan zijn solo carrière. The Guitar Guy brengt op geheel eigen wijze een mix van Delta, Ragtime, Chicago en Country Blues, waarbij zijn groovy gitaarspel ondersteund wordt door voet percussie. Het repertoire van The Guitar Guy bestaat uit nummers van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Little Walter, Leadbelly en vele anderen. Een optreden van The Guitar Guy is.. lekkere Old School Blues in een modern jasje, energiek, puur, boeiend en origineel!