Met een druk op de knop werd woensdagavond 12 oktober de Vrijwilligersacademie officieel geopend.

 

 

Wethouder Yvonne Kammeijer en directeur-bestuurder Wijzijn de heer Ad van Rijen leidden zo het begin in van een organisatie die workshops, trainingen, cursussen en presentaties gaat organiseren. Dit vóór, maar als het even mogelijk is ook dóór vrijwilligers.

 

De theaterzaal van het CBK was druk, er waren maar liefst 102 inschrijvingen van vrijwilligers of vertegenwoordigers van non-profit organisaties, verenigingen, scholen en instellingen die allen gebruik maken van vrijwilligers. 

De Vrijwilligersacademie is een initiatief van het Vrijwilligers Informatie Punt. Met dit initiatief is het de bedoeling dat vrijwilligers de kans krijgen om meer kennis op te doen of juist die kennis delen met andere vrijwilligers.

 

Sprekers als Ad van Rijen, Yvonne Kammeijer en directeur Cultuurbedrijf Cees Meijer gingen in op het belang van vrijwilligers die een grote sociale bijdrage aan de maatschappij leveren. Vaak echter leven er bij deze vrijwilligers nogal wat vragen of zijn er twijfels over de eigen kennis en kunde om de taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Juist daar kan de Vrijwilligersacademie een oplossing aanreiken. Met name Ad van Rijen ging in op het persoonlijk welzijn van een vrijwilliger als deze voldoening heeft in wat hij of zij doet. Yvonne Kammeijer ging nader in op het sociale belang van het beschikbaar hebben van vrijwilligers en Cees Meijer verwoordde met name zijn trots als het gaat om de inzet en de prestaties van al die vrijwilligers.

 

Tussendoor waren er momenten van dans, uitgevoerd door Genie, en zang door één van de talenten van de CKB muziekschool.

 

Bergen op Zoom mag zich gelukkig prijzen met zoveel vrijwilligers die in tal van organisaties hun steentje bijdragen. Met de aanwezigheid van de Vrijwilligersacademie beschikt men nu ook over een instituut die deze vrijwilligers van de juiste tools en handvatten kan voorzien.