Een traditie,  zo kunnen we ons jaarlijks uitstapje naar motoren wel noemen.

 

Gisteren werd ze na een korte onderbreking van een paar jaren weer op gepakt. Daar waar normaal Rosmalen de bestemming was, reden mijn broers Henk en Sjef met mij dit keer naar Houten waar de expositie van Big Twin plaats vond. Na eerst nog een stel hufters in een dikke Mercedes dubbel inhalend / scheurend asociaal voor te zien kruipen (en ja, eenmaal geparkeerd werden de hesjes van één van die beruchte motorgangs uit de kofferbak opgediept!) konden we heel snel een mooi plaatsje vinden.

De opzet was veel ruimer dan in Rosmalen. We waren er ook al bijtijds want we reden al om een uur of negen vanuit Sjefs adres in Steenbergen weg. Kortom, de grote drukte net voor en we hadden alle tijd om al dat fraais in ons op te nemen. En fraai was het zeker. Man man, wat stonden er fraai verbouwde vehikels. Natuurlijk waren er volop onderdelen, was er kleding in alle mode en kon je van alles en nog wat in je opnemen. Maar de custom bikes, daar gaat het tenslotte om en die waren er voldoende.

Een paar dingen vielen ons wel op. Zoals gezegd was de opzet behoorlijk ruim zodat je de motoren goed kon bekijken; het stond niet op elkaar gepakt. Dat gaf ook plenty of gelegenheid om een mooie foto te schieten. Er waren maar heel weinig echte dealers of leveranciers. Natuurlijk was Harley vertegenwoordigd en van de Heyden uit Den Bosch had zijn Indians en Victory bikes. Maar geen Kawasaki, Honda en dat soort merken. Ook waren er opvallend veel christelijke motorclubs en was de sfeer echt super gerelaxed. Hier zag je gewoon veel motorfanaten die naar al die mooie bikes kwamen kijken, met elkaar een praatje stonden te maken en gewoonweg van een geweldige dag genoten.

Zo ook wij, het was het ritje naar Houten meer dan waard. Op weg naar huis bedachten we dat we best nog wel een hapje konden eten en dus streken we nog even bij Funnies neer voordat we Sjef in Steenbergen afgooiden. Het was weer een hele gezellige dag. Voor al dat fraais, hier nog even een hele berg foto's.   Volgend jaar maar weer broers?