Mike van Hooijdonk is de eigenaar van Mike's Car Polish. Het is de droom die uitkwam voor iemand die gek is van auto's.

 

 

"Zeg nou zelf Sonn, wat is er nu mooier dan van je hobby je beroep te maken?" Mike kijkt trots en dat kan ik goed begrijpen. Mike komt van ver, heel ver. Zijn originele beroep kon hij niet meer uitvoeren nadat ook hij door de ziekte met de grote K geveld werd. Maar Mike is een doorzetter en dus nadat hij de ziekte overwonnen had wilde hij meteen weer aan de slag. Via het overheidscircuit kwam hij bij verschillende baantjes terecht maar toen hij in 2012 bij een autobedrijf ging werken wist hij het: hier lag zijn droom.

 

We schrijven het jaar 2014, het is de start van Mike's eigen bedrijf. In Poortvliet, waar Mike woont, worden op 24 april de deuren geopend van Mike's Car Polish.

"Ik ben hier gaan wonen destijds vanwege de loods die aan mijn huis zit. Ik wist toen al dat die nog eens van pas ging komen, of privé of nog een keer zakelijk. En dat scheelt nu fiks in de kosten want ik hoef voor de ruimte geen extra kosten te maken." Mike maakt eindelijk zijn droom waar. "Ik ben de hele dag met auto's bezig. Hier bij mij thuis zorg ik er voor dat auto's weer spik en span worden. Ik poets auto's van binnen en van buiten en zorg er voor dat ze weer dat juweeltje worden die ze verdienen te zijn. Sommigen denken dat ik een wasstraat of zo heb, maar ik polish auto's soms wel in drie tot vier lagen, maak gebruik van de beste producten. Dit gaat echt veel verder dan door een wasstraat rijden."

 

Ik ken Mike al wat langer en weet dat hij al sinds zijn kindertijd gek op auto's is en alles wat er mee te maken heeft. Zo heeft hij zelf al een aantal oldtimers gerestaureerd zoals een kever, Opel GT, Mini Clubman en een fraaie Mercedes W115. "Dat komt nu ook terug in mijn eigen zaak. Als je een project bent aangevangen dat al te lang stil ligt, kan ik er voor zorgen dat jij die droomauto krijgt waarvoor je aan dit project begon. Lichte reparaties kan ik zelf uitvoeren en ik heb het netwerk als er zwaardere problemen zijn. Als alles in orde is zorg ik er voor dat de wagen er tip top uit ziet van binnen en van buiten."

 

Trouwens nog een tip. Als je een auto bruiloft gereed wilt hebben, kom dan naar Mike. Hetzelfde geldt als je een oldtimer hebt die je voor het seizoen op z'n best voor de dag wilt laten komen. Mike zorgt er voor dat de wagen competitierijp is.  Op dit moment is Mike zich aan het uitbreiden richting het meer luxueuze segment. Een mooi voorbeeld staat bij hem te pronken in de vorm van een bijzonder fraaie Audi R8, een supersportwagen van de bovenste klasse. Als ik de auto zo zie komt hij net uit de showroom van de garage rollen. "Weet je Sonn, je doet het goed of je doet het niet. Ik maak gebruik van de beste producten voor het beste resultaat. Het is mooi dat deze eigenaar me zijn R8 toevertrouwt maar ook als ik een Suzuki Alto binnen krijg, moet deze perfect de deur uit gaan. Dat is destijds ook een sterke reden voor mij geweest om voor mezelf te beginnen. Als je voor een baas werkt krijg ik nooit de tijd die ik nodig vind. Het moet echt goed zijn. En als dat soms betekent dat ik er teveel uren aan besteed, het zij zo. De klant moet tevreden zijn. Zolang ik dat voor ogen heb weet ik zeker dat ze terug komen."

 

Overigens, Mike's kennis en scherpe oog is ook onder de aandacht gekomen van de grotere bedrijven. Momenteel is hij ingehuurd om in Zeebrugge auto's te inspecteren op transportschade. "Ik zit dus een hele dag echt midden tussen de auto's in allerlei soorten en maten. Mooier kan het toch niet worden?"

 

Inmiddels weten dus zowel bedrijven die ingekomen auto's showroom klaar willen hebben als wel als particulieren hem te vinden en dat maakt hem een tevreden man. De gezinsmens die Mike is vertelt trots hoe zijn gade Esther ook meewerkt in de zaak als dat nodig is. Dezelfde trots zie je als hij naar zijn pasgeboren kindje kijkt. "Ik doe het voor mijn gezin en dat ik daarbij constant met mijn hobby bezig ben maakt het extra mooi."

 

Wie meer wilt weten, of gewoonweg de eigen auto weer eens als nieuw wilt zien fonkelen; kijk eens voor wat meer informatie op www.mikescarpolish.nl en maak eens vrijblijvend een afspraak.

 

Mike heeft meer gedaan dan zijn leven in eigen hand nemen, Mike leeft zijn eigen droom!