Een beeld zegt meer dan duizend woorden

 

Vandaag was het de laatste dag van de voorbije twee weekenden, van een bijzondere expositie. Het “landt van Beloften” het atelier van Liesbeth de Waal aan de Engelsestraat 9 te Bergen op Zoom, is omgetoverd met werken van haar cursisten. Per cursist konden hier twee werken aanschouwd  worden.

Een leuk klein atelier waar Liesbeth de Waal met veel passie twee jaar geleden is begonnen op dinsdagavond en donderdagochtend voor volwassenen teken en of schilderles te geven. Aangezien het les geven haar in het bloed zit is er ook een groep kinderen van 8 t/m 12 jaar vanaf november 2016 actief bezig met deze kunst. Omdat kinderen ook ouder worden en in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar komen, en zeker deze hobby te willen blijven uit oefenen start er vanaf september 2017 een groep voor tieners. Dus mocht je interesse hebben kan je hier zeker terecht om de fijne kneepjes en technieken van deze kunst te leren. De lessen zijn in verschillende blokken opgebouwd – Landschap – Stadsgezicht - Stilleven – Model en Portret.

Tijdens mijn bezoek waren er ook leerling kunstenaars aanwezig, daar ik met Leo de Rop in gesprek kwam. Dit jaar was er een opdracht met als titel “4 mei”. Leo vertelde mij dat zijn gedachten uit gaan op die datum naar zijn ouders die de oorlog hebben meegemaakt. Angst - opgesloten en dood is de diepgang geworden van zijn werkstuk.

Chapeau dat je zit soort gedachten op een doek kan zetten. Bijzonder om te vermelden dat er ook werken tussen hangen van leerlingen die nog maar twee maanden les krijgen. En zeker het beeldend kunstenaars vak in de vingers hebben. Ik heb belooft dat wij als BoZ in Beeld zeker eens terug komen tijdens de lessen, zodat wij de nieuwe Picasso’s en of van Goghs aan het werk kunnen zien.

Mocht u meer interesse hebben gekregen in deze kunst bij het zien van onze beelden. Dan kunt u contact opnemen voor vrijblijvende informatie bij Liesbeth de Waal.

T: 06-47643954

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

@: www.liesbethdewaal.nl 

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers