Piet Janssen  tekent voor de tekst. Hé, die combinatie doet aan het Safari Kwartet denken. Tijd om Piet eens aan zijn jas te trekken.

 

 

De titel is al veelzeggend en druipt van de liefde voor Bergen op Zoom en haar Vastenavend. Zeg nu zelf als je dit hoort:”D’r is gin stad zoas ut Krabbegat.”

 

Ik vraag Piet: Waarom dit nieuwe plaatje? Het antwoord komt al snel:”Naar aanleiding van de hommage die wij, het Safari Kwartet,  afgelopen Vastenavend mochten ervaren van de gelegenheidsformatie het “Campari Kwintet”, werd ons gevraagd of het ook mogelijk was als Willem(van Wunnik)het leuk zou vinden nog een keer uit te willen komen, solo, met een nieuw Bergs Vastenavendliedje. Willem, en ik trouwens ook, hebben spontaan ja gezegd ten overstaan van een volle zaal met publiek. Onze fans dus. Deze mensen reageerden zeer enthousiast. Dus ben ik afgelopen augustus aan de slag gegaan.”

 

Nu weet ik dat Piet nogal snel inspiratie heeft als het gaat over ‘Berrege’ en de Vastenavend. Dat kun je ook wel van Willem van Wunnik zeggen, maar toch stel ik de vraag wat hen nu inspireerde bij dit nummer?

“De Vastenavend dreun was de grote inspiratie. Nu Willem geen vast bandje meer heeft moet hij nu werken, net als alle ander solo-artiesten, met een orkestband. (Tegenwoordig digitaal) Ik wist precies wat ik wilde en heb het gevonden in Limburg, het is muziek wat aanspreekt en we raakten beide zeer enthousiast en aan mij de taak om er een prachtig Bergse Vastenavendlied van te maken qua tekst, met de titel: “D’r is gin stad zoas ut Krabbegat”

 

Deze twee muzikanten kennende vraag ik me af waarom er geen heel album geschreven is maar beiden geven aan dat deze single meer als een geintje tot stand gekomen is en tegelijkertijd doen ze een belofte aan hun fans van het vroegere Safari Kwartet gestand. Wat hun betreft mag het meer zijn hoor maar tot op heden is het nog geen opstapje naar meer. Toch wil ik wel wat meer weten over dit schijfje, zoals waarop het zoal gebaseerd is? “Het is gebaseerd op een oude traditie van weleer, met de bedoeling weer een ouderwetse bijdrage te leveren aan de Bergse Vastenavend.”

 

Op zaterdag 9 januari 2016 zal het singletje in de verkoop gaan en op zondag 10 januari vindt er een feestelijke presentatie plaats in Café Oosterwaal te Bergen op Zoom. Daar hoort natuurlijk een live optreden bij van Willem van Wunnik zelf dat om 16:00 uur van start gaat. Uiteraard is de toegang gratis en beide mannen hopen op veel publiek. Ze vertellen me nog dat ze er allebei een goed gevoel bij hebben en hopen dat hun enthousiasme aanstekelijk is en overgedragen wordt op het publiek.

 

Tot slot heeft Piet nog een boodschap:”Willem en ik zijn tevreden als ons publiek tevreden is.”

 

 

Aan de promotie zal het niet liggen met nieuws op www.bozinbeeld.nl, de live optredens van Willem van Wunnik zelf en de verkoop bij Rookshop De Schelde en de diverse cafeekes.