Slik / Schorre en Markies bieden weer het jaarlijkse tour spel.

Sommige klanten zijn een heel jaar in voorbereiding; houden alle koersen bij en vergelijken uitslagen. Zo weten ze precies wat de specialismen zijn van de verschillende renners. Andere deelnemers aan het tourspel laten zich pas op de laatste dag inspireren door wat er in de lijst van deelnemende ploegen / renners te zien is. Zij maken hun keuze pas op het laatste moment.

Het spel op zich is al zo oud als de Tour de France zelf, zij het dat ieder zijn eigen spelregels hanteert. In het kort komt het er op neer dat je tevoren zelf een lijst met renners opstelt die volgens jou punten gaan scoren in La grande Boucle.

Vervolgens is het 21 dagen peentjes zweten tijdens de ritten; immers, zijn jouw renners bij die uitbraak of doen jouw sprinters nog mee? Het leukste is natuurlijk om samen te klitten in een gezellig cafeeke als De markies of De Schorre zodat je met een aantal mensen gezamenlijk het spannende einde van iedere rit kunt beleven.

Het onderlinge gekrakeel, geredetwist en geplaag over wie de beste lijst heeft samengesteld komt zo langzaam tot een climax naarmate het einde van de Tour zelf nadert. Pfff, wat een inspanning, zowel voor de renners als de ‘raders’.  Doe jij ook mee? Meldt je tijdig aan bij Toon en Brigitte van de Markies of bij Marijke en Marijn van Slik / Schorre.  Denk er om.... Aanstaande zaterdag begint de Tour al, wees dus bijtijds met het inschrijven!!