Sonn Franken toont een keur aan Vastenavend foto's die in de afgelopen vijf jaren zijn geschoten.

 

 

"Voor BoZinBeeld.nl ben ik nu al weer ruim vijf jaren onderweg om allerlei evenementen te vangen in woord en beeld. Dan ben je automatisch dus ook veel met de Vastenavend op stap. Langzaam vormde zich het idee om hier eens wat mee te doen. Er zijn heel veel exposities in deze periode dus wilde ik het eens op een andere manier aan aanpakken. Ik geraakte in gesprek met Cees en Jos Nuijten en zo kwamen we op dit idee." Aldus Sonn.

 

'Dit idee' ziet er als volgt uit. Op de locaties 'Evenementenzaal De Stoelemat' en 'Den Enghel', beiden in het hartje van Bergen op Zoom, zal op een groot scherm de collectie van ruim 150 Vastenavend afbeeldingen getoond worden. Tussen alle geplande evenementen door zal telkens de presentatie van deze Vastenavend beeltenissen draaien. De eerste dag zal zijn aanstaande zaterdag 16 januari en de digitale expositie loopt tot de laatste dag van de Vastenavend dinsdag 9 februari.

 

"Het is een doorsnee van de Vastenavend en zal voor iedere krab een feest der herkenning zijn. Foto's van krabben worden afgewisseld met de bijzondere momenten als intocht en optocht. Ook zullen alle notabelen van Stichting Vastenavend voorbij komen of de mensen die dit vastleggen. Het is vooral een expositie over en voor iedereen die deelneemt aan dit Bergse feest. En waar anders dan in de tempel van deze Vastenavend, De Stoelemat, behoort deze expositie plaats te vinden. Dat de Familie Nuijten dit ook afspeelt in Den Enghel is alleen maar extra tof."

 

De Bergse Digitale Expositie 'Vastenavend in Beeld' is deze Vastenavend voor een groot publiek gratis toegankelijk. Het is een extra stimulans om eens vrijblijvend bij De Stoelemat of Den Enghel binnen te lopen.