Woensdag 14 mei vond in Theater De Maagd de Rabobank Inspiratieavond plaats voor klanten en relaties van Rabobank Het Markiezaat. Herman Wijffels en Danny Mekić namen een enthousiast en vol theater mee in het thema ‘De Nieuwe Generatie’.



Vanaf 19.00 uur werden de gasten ontvangen in Theater De Maagd. Directievoorzitter Silvia Bal-Roose opende de avond. Vervolgens gingen Herman Wijffels en Danny Mekić onder leiding van avondvoorzitter Helga van Leur in dialoog over de toekomst van ‘De Nieuwe Generatie’.

Volgens professor Herman Wijffels leven we nu alsof we anderhalve aarde tot onze beschikking hebben en dit is niet langer houdbaar. Om uitputting van bronnen te voorkomen, moeten we organisaties anders inrichten en ‘De Nieuwe Generatie’ de ruimte geven hun opvattingen te ontwikkelen en oude gebruiken te doorbreken.

De 27-jarige Danny Mekić gaf op speelse wijze een kijk op de wereld die in een razend tempo verandert. Hierbij maakt hij liever geen onderscheid tussen de nieuwe en de oude generatie. Hij spreekt dan ook over één generatie die met elkaar in dialoog moet gaan. Hierdoor kan ‘De Nieuwe Generatie’ bij de uitvoering van hun ideeën gebruik maken van de ervaring van de voorgaande generaties.

Rabobank Het Markiezaat organiseert vaker kleinschalige bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen. Op deze avond werd echter iedereen samengebracht in Theater De Maagd. Particulieren en  ondernemers, jong en oud, werden aan het denken gezet en geïnspireerd om samen aan de slag te gaan als ‘De Nieuwe Generatie’.