Woensdagmiddag presenteerde wethouder Linssen bij VVV Brabantse Wal de nieuwe Stadsstenen Familie Speurtocht en de website stadsstenen.nl


Als eersten ontvingen de aanwezige kinderen de Speurtocht en zagen zij de stadsstenen website. De Stadsstenen worden door Aangenaam Bergen op Zoom en VVV Brabantse Wal weer ingezet voor de promotie van Bergen op Zoom. De monumenten, de binnenstad en de rijke geschiedenis worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd aan de kinderen én hun ouders. Ook SBM (Stichting Bezichtiging Monumenten) heeft de Stadssteen van de Gertrudiskerk ingezet. Kinderen worden na de beklimming van de Peperbus beloond met een echt diploma van Ger van de Gertrudis.


Stadsstenen Familie Speurtocht

De Stadsstenen Familie Speurtocht bestaat uit een routebeschrijving en een opdrachtkaart met vragen. Die bestaan uit zoek- denk- en doevragen en zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden Na het lopen van de route en beantwoorden van de vragen, ontvangen de kinderen bij VVV Brabantse Wal het Stadsstenen Doe-boek; een een eigenwijs geschiedenis doe-boek met verhalen, puzzels, feiten en weetjes en nog veel meer. De Stadsstenen Familie Speurtocht is verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom en kost € 2,50.


Stadsstenen website

De website stadsstenen.nl geeft de Stadsstenen van Bergen op Zoom een eigen podium. Kinderen en hun ouders vinden hier op laagdrempelige wijze informatie over de geschiedenis van Bergen op Zoom. Daarnaast geven de Stadsstenen leuke tips en doen zij verslag over dingen die ze meemaken in de stad. Op de website komen verschillende downloads zoals kleurplaten en puzzels beschikbaar.


De Stadsstenen van Bergen op Zoom

In 2012 vierde Bergen op Zoom haar 800-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze viering lieten de Stadsstenen van Bergen op Zoom van zich horen en zien. Zij zijn de ‘stenen getuigen’ van meer dan achthonderd jaar geschiedenis en zijn afkomstig uit de monumenten in de stad. De Stadsstenen hebben in het jubileumjaar de stad op verschillende manieren gepromoot. Zo zijn de Stadsstenen sindsdien actief op facebook en zijn er filmpjes met de Bergse Monumenten.

De Stadsstenen zijn in 2012 ontwikkeld naar een idee van Hotel Zeezicht, Mirjam Drenth en Bart Tempelaars. De website, Speurtocht, diploma van Ger en het Doe-boek zijn van hun hand.