Niet voor niets een topstatus in Brabant. Proefmei groeit nog steeds en bewijst ook dit jaar opnieuw waarom ze zo hoog gewaardeerd worden door de provincie.  Het weer werkt zeker mee. Het zonnetje liet zich goed zien en daarom was de binnenstad goed gevuld. Gelukkig dat De Grote Markt, het Beurspleintje en ook de pleintjes van het Markiezenhof ruimschoots gevuld waren met terrasjes want het talrijke publiek wilde zich maar wat graag laven aan een of ander drankje. Een lekker hapje hoorde er natuurlijk ook bij. 

Het CKB deed ook een aardige duit in het zakje. Overal waren acts van kinderen te bewonderen. Op het grote podium op de Grote Markt wisten kleine dansertjes en heuse bands het publiek aardig te boeien. Maar ook door de stad heen en in de tuinen van het Markiezenhof waren muzikale ensembles te vinden. Het bracht de extra beleving die een evenement als Proefmei verdient. 

Ruiken, proeven, uitproberen, lekkere hapjes wegwerken onder het genot van een exotisch drankje of gewoon een wijntje of pilsje. Proefmei gaat vooral om de zinnen te laten prikkelen. En dat lukte wonderwel weer. Zelfs de tuinen werden dit jaar bij het spektakel betrokken en dat was een goede zet. Het creëerde een intiem sfeertje waar de bezoekers duidelijk van genoten. Daarmee wordt Proefmei ook een manier om eens lekker te onthaasten.