Van 29 mei tot en met koopzondag 1 juni valt er opnieuw culinair te genieten in Bergen op Zoom. Fiesta Europa staat dan in het historische centrum. Zelf noemt de organisatie hun markten “een feest van Europese marktkramers uit alle hoeken van ons continent” dus dat belooft wat.

Vanwege de nauwe samenwerking met Ondernemersvereniging Sterck wordt deze editie van Fiesta Europa groter en gezelliger dan ooit. Op de Grote Markt stellen de marktlui specialiteiten uit hun land of regio voor. Denk dan aan heerlijke Europese streekproducten en ambachtelijk gemaakte cadeaus, souvenirs en dergelijke. Dit alles in een gemoedelijke sfeer met muziek en animatie. Elders in de stad is nog veel meer te beleven. Her en der trekken orkesten door de straten en op het Zuivelplein staan lokale en regionale ondernemers met hun producten. Hier organiseert op donderdag en vrijdag de stichting OktoBer Wijnmaand een proeverij.

Sla vooral ook de feestelijke opening niet over, op donderdag om 13 uur. Pianist-entertainer Ivo Stuivenberg beklimt dan het podium om een speciaal gecomponeerd Europalied te zingen. Daarbij neemt namens de gemeente wethouder Patrick van der Velden de honneurs waar. Ook wethouder Ton LInssen zal aanwezig zijn. Op datzelfde podium zijn gedurende die vier dagen natuurlijk meer optredens, waaronder een show van The Embassy. Deze band brengt een mix van latin, funk en modern jazz. Op koopzondag 1 juni verzorgen Citymarketing Bergen op Zoom en CKB/De Maagd een muzikaal programma met onder meer het jazzy trio Babi Liempa, de band Jurre en Vrienden maar ook de winnaars van de publieksprijs singer-songwriterswedstrijd Manic Panic. Er valt dus op allerlei manieren heel wat te genieten tijdens de komst van Fiesta Europa naar Bergen op Zoom.

De ondernemers van de binnenstad hebben bovendien een leuke actie bedacht waar iedere klant aan mee kan doen. Vraag bij uw aankoop naar de gratis stempelkaart, lever deze tijdig in en wie weet staat er op zondag 1 juni een mooie prijs op u te wachten.