De beeldentuin van Paula Withagen is het hele jaar geopend. Daarnaast heeft ze ook dit jaar weer een bijzondere expositie gedurende twee weekenden, waarvoor zij 4 mede-exposanten van verschillende disciplines heeft uitgenodigd.

Evenals vorig jaar wordt de expositie tegelijkertijd op twee locaties gehouden. Bezoekers zijn van harte welkom in tuin en atelier van Paula Withagen (Daansbergen 48) en Noor Berntsen (Daansbergen 50) te Halsteren.

De weekenden zijn: 29-30 juni –1 juli en 6-7-8 juli 2012

Openingstijden van 13.00 uur tot 18.00 uur, de toegang is gratis.

De heer Bert van der Stoel zal op zaterdag 30 juni 2012 om 15.00 uur de officiële opening verrichten in de beeldentuin van Paula.

Over de deelnemers:

Paula Withagen, beelden

Opleiding Koninklijke Kunstacademie.

Vanuit de ruwe steen zoekt zij naar de aanwezige inhoud. Zo tracht zij een harmoniërende vorm te vinden tussen de steen en het uiteindelijke resultaat. Bijna altijd kapt zij menselijke figuren, meestal in een sociale context, vaak speelt verbondenheid daarbij een sleutelrol. Bij de eenlingen zoekt ze vooral naar houding en emotie. Soms bewegen deze figuren zich op de rand van een spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding. Ook is de eenheid “Beeld en Sokkel’’ voor haar fundamenteel.

Ria van Dijk, aquarellen

Volgt al vele jaren les in het aquarelleren. Zij beschouwt de mens als onuitputtelijke inspiratiebron. Onderwerpen, waarin boeddhistische monniken centraal staan, liggen haar na aan het hart.

Marion van Woudenberg, sieraden

Woonde in zowel in Nigeria als in Egypte, maar het was vooral in Egypte waar haar belangstelling voor etnische sieraden werd gewekt. Zo begon het maken van kettingen van oude en antieke (voornamelijk) bedoeïenenkralen, in die tijd nog verkrijgbaar op de lokale markten. Tevens verwerkt zij veel zilver, maar ook amber (copal), turquois lapis etc. en tegenwoordig ook kralen uit India. Zij werkt alleen met pure materialen.

Noor Berntsen, schilderijen

Volgde schilder- en tekenlessen (modeltekenen) in Leiden. Later nam zij les bij Mila Jeleznikova in Rotterdam, waarbij onder andere het bestuderen van oude meesters een belangrijk thema vormde. De werken die zij exposeert zijn hoofdzakelijk abstract, vrijheid van vorm en kleur staat centraal.

Don van Rooy, beeldpoët, fotograaf

Werkt op de scheidslijn van kunst en ambacht en brengt zo verhalen visueel tot leven.

Als gediplomeerd vakfotograaf is hij uiterst technisch geschoold, maar hij beheerst naast Chemische en Digitale fotografie vele andere technieken. De door hem gebruikte tools zijn talrijk, zoals tekst, tekeningen, verf, 3D kunst, zeefdruk, airbrush enz. Visueel communiceren, altijd vanuit een visie en vrijwel altijd met fotografie als leidraad. Iedere creatie beschouwt hij als een uitdaging; hij is steeds op zoek naar een sterke compositie, speelt met contrasten en geeft graag een innovatieve invulling aan zijn werk.

Voor een impressie van vorig jaar......