LEZINGENREEKS OPNIEUW BEGINNEN
Woensdag, 21 November 2018, 19:45
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit houdt de komende herfst en winter lezingen met als thema: Opnieuw beginnen. Het belooft een boeiende cyclus te worden met lezingen op het snijvlak van kerk en samenleving.

21 november 2018: In den beginne…., over de schepping en de evolutie 
Spreker is Piet van Midden, schrijver van o.a. het boekje: ‘Oersoep en overvloed’. Hoe zien wij de relatie tussen het christelijk geloof en natuurwetenschap? Het probleem is vaak dat we antwoorden willen op (met natuurkunde verbonden) vragen die in de Bijbel niet worden gesteld. 
* Deze lezing (21 november) vindt plaats in het broederhuis van St. Marie, Boomstraat 7 in Huijbergen.

16 januari 2019: Oude en nieuwe vormen van spiritualiteit 
Sprekers zijn Ruud Jellema en Annemiek Vogels. Zij verzorgen samen een cursus Christelijke Meditatie. Wat beweegt en inspireert ons mensen in het dagelijks leven? Centraal bij het mediteren staat immers onze adem, de verbinding tussen God, onze schepper en de mens. 

13 februari 2019: Keerpunt in je leven, een nieuw begin? 
Spreker is deze avond Frans van der Lem. Het verlies van een dierbare, een echtscheiding, maar ook de geboorte van een kind, een nieuwe baan, een sabbatical, een wereldreis. Hoe ga je om met een keerpunt in je leven? 

20 maart 2019: De kracht van de natuur 
Spreker is Frans Vermeulen. Op 21 maart begint de lente en zoals we elk jaar ervaren, is de kracht van de natuur dan prachtig te zien. Knoppen springen open, vogels zingen het hoogste lied en bouwen een nest. De natuurlijke cyclus begint opnieuw. Maar hoe gaat het eigenlijk met ons en onze aarde? 

Locatie Rooms Katholieke Kerk Hoogerheide Raadhuisstraat 134 4631NJ Hoogerheide