538 voor War Child naar Bergen op Zoom. Op dinsdag 26 maart 2013 komt het programma “538 voor War Child” van radio 538 naar Bergen op Zoom. Het radiostation verzorgt op deze dag van 00.00 uur tot 06.00 uur een  radio-uitzending vanuit een middelbare school. Van 06.00 uur tot 22.30 uur komt de radio-uitzending vanaf  de Grote Markt.

Van 22 tot en met 29 maart 2013 is radio 538 acht dagen lang non-stop in touw voor War Child. De opbrengst van deze nieuwe editie gaat naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Inmiddels zijn de eerste zes gemeentes waar de 538 voor War Child studiotruck neerstrijkt bekend: Groningen, Heerenveen, Alkmaar, Arnhem,  ’s-Hertogenbosch en Bergen op Zoom.

De dagen worden gevuld met entertainment, acties en optredens van diverse bekende artiesten. Bedrijven en bewoners uit deze regio’s kunnen nu al meedoen en hun actie aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan.

Bergen op Zoom op de kaart

Marco Duijvelaar, inwoner van Bergen op Zoom maakte de gemeente attent op de mogelijkheid om 538 naar de stad te halen. “Ik bedacht dat het geweldig zou zijn wanneer we dit (op één na grootste muziek evenement van Nederland) naar Bergen op Zoom zouden kunnen halen. Het  zou de gelegenheid zijn om mijn stadje weer eens op de kaart te zetten.  Voor mijn werk reis ik door heel Nederland. Maar hier kom ik thuis. Veel mensen beseffen niet in wat voor geweldige “mooie” en “rijke” stad ze wonen. Daarnaast raakt War Child mij altijd meer dan andere goede doelen omdat het hier om kinderen in oorlogsgebieden gaat.

Nu de keuze voor Bergen op Zoom bekend is, begint het echte werk pas. We moeten mensen gaan mobiliseren om op26 maart 2013 zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child.”

Erik van Wattingen, projectmanager van 538 voor Ward Child: “Het bezoek aan Bergen op Zoom hebben we als zeer gastvrij ervaren en reeds bij het eerste gesprek waren alle betrokkenen enthousiast over 538 voor War Child. Tijdens de bijeenkomst hebben we niet alleen gesproken over hoe geweldig het is dat alle DJ’s van Radio 538 naar Bergen op Zoom komen, maar vooral stilgestaan bij de noodzaak van een dergelijke actieweek. Wij zijn er van overtuigd dat vele fondsenwervende activiteiten worden ontplooid om de vele  kinderen die slachtoffer zijn van oorlog te kunnen helpen. Samen met de bewoners van Bergen op Zoom gaan we op één van de mooiste pleinen in de route er op 26 maart a.s. een geweldige dag van maken.”

Help oorlogskinderen die er alleen voor staan

Op de vlucht voor het geweld raken talloze oorlogskinderen hun ouders kwijt. Of hun ouders komen om. Kinderen blijven alleen en onbeschermd achter. Ze worden vaak uitgebuit als huisslaaf. Ze moeten alle zware klussen doen en gaan niet naar school. Ze lopen het risico in de prostitutie te belanden of als kindsoldaat te eindigen. Zonder steun blijven ze er alleen voor staan. War Child komt op voor deze verlaten oorlogskinderen. Op een veilige plek krijgen ze onderwijs en doen ze mee met creatieve workshops. Zo kunnen ze hun ervaringen verwerken, weer zelfvertrouwen opdoen en een nieuwe toekomst opbouwen.

Meer informatie: www.538voorwarchild.nl