West-Point is al bijna zes jaar hét platform voor muziekliefhebbers en artiesten in West-Brabant. De vrijwilligersorganisatie besteedt aandacht aan zoveel mogelijk zaken op het gebied van popmuziek in de regio. Dat gebeurd door middel van de website www.west-point.nl, de krantenpagina die West-Point ter beschikking heeft en vanaf maart ook met een speciaal DJ concept in de Halsterse Biebar.

De Biebar is een café waar je in eerste instantie geen DJ’s zult verwachten. Eigenaar Guus is enorme fan van Herman Brood en de kroeg is, behalve met Brood attributen, grotendeels gehuld in banners en posters van Hollandse artiesten. Toch is de Biebar ook de thuisbasis van de voorrondes van Rock over Halsteren en draagt de barman alle muzikale initiatieven een warm hart toe.

Om die reden heeft West-Point dan ook aangeklopt bij het Halsterse café om te functioneren als locatie voor een DJ concept dat onder de naam ‘Beats in de Biebar’ door het leven gaat. Het idee is simpel: tijdens het evenement wordt een keur aan dancemuziek geprogrammeerd en wordt er niet aan één genre vast gehouden, bovendien komen minder voor de hand liggende stijlen en acts voorbij.

Dat laatste past precies is in de missie van West-Point, want er is niet zoveel ruimte in de regio voor artiesten die op het gebied van dance hun nek uitsteken. Veel kroegen draaien alleen mainstream muziek én ruimte voor liveacts is er ook amper.

Toch is er in de regio voldoende talent dat aandacht verdient. Het plan is om elke editie een of meerdere van deze namen tijdens Beats in de Biebar te programmeren. Zo doen de artiesten ervaring op én werken ze aan naamsbekendheid. Bovendien wordt er tijdens het evenement professionele fotografie van de artiesten gemaakt én wordt steeds één van de artiesten uitgebreid uitgelicht in een speciaal interview op www.west-point.nl.

De eerste editie van Beats in de Biebar vindt plaats op 30 maart en is geheel gratis. De line-up bestaat uit DJ Jorik en Martijn, Frietboer, Luuc B, DJ Lijsta, BloodSicle en Meatcorps. De muziek varieert van lo-fi en hiphop tot dubstep, industrial en allround dance. Binnenkort wordt de line-up uitgebreid onder de aandacht gebracht via www.west-point.nl.