Plaatpop 2014 nu al een succes - De klanken hangen nog altijd in de lucht maar inmiddels kunnen we dat al wel zeggen. 


Het was de eerste editie van een heel gedurfd plan: PlaatPoP 2014. Je moet het maar durven om een tweedaags muziekfestival weg te zetten met grote landelijke bands. En dat was precies wat Marijke Moret, Marijn Withagen en Jean-Paul Heck deden. Zaterdag en zondag daverde De Boulevard op zijn grondvesten op de klanken van wereld acts. 

Niets was aan het toeval overgelaten. Er was voldoende bewaking en ook de EHBO diensten ontbraken niet. Maar nog belangrijker waren de top geregelde kaartverkoop en toegang, de vele kraampjes om even tussendoor te relaxen, te kopen, te eten en te drinken alvorens je je weer ging laven aan prachtige bands als Danny Vera, 5150, Flat Out of Racoon.

Danny Vera is een gelouterde muzikant. Zijn bijdrage aan de TV show van VI is geenszins maatgevend voor wat de artiest Danny Vera allemaal niet in zijn mars heeft. Tel daarbij op een formidabele band met als toetje gitarist Rob de Groot voor wie dit festival een thuisfeestje was. De set die ze brachten was er één van gas geven, en dan nog wat meer gas geven. Wat een feest.

Iedereen die je in of buiten de tent sprak was het er over eens dat festival nu al een succes is en dat men nu al uitkijkt naar Editie 2015