“Zintuigen & wisselende contacten” zo heet de expositie die vanaf 16 augustus gehouden wordt door Kunstcollectief SynapsZ.

 

 

Ik kreeg een bericht van Richard de Weert. De kunstenaar in hem maakt dat hij maar een druk leven heeft want ik zie hem de laatste tijd aan behoorlijk wat exposities deelnemen. “Wij hebben met collectief SynapsZ en veel gastkunstenaars vanaf 14 augustus tot en met 27 september een expo met veel creatieve en artistieke activiteiten. Kun je daar iets mee?”

 

Natuurlijk ben ik geïnteresseerd en al snel kom ik het nodige te weten. Zo is de officiële opening zondag 16 augustus om 15:00 uur en deze wordt verricht door Wethouder Y. Kammeijer. Het vindt plaats in het Koetshuis van het Markiezenhof te Bergen op Zoom.

 

SynapsZ bestaat uit Aagje Pel, Hans Oerlemans, Fred de Ron, Gerard Huisintveld en Richard de Weert. Alles over dit gezelschap kun je vinden op hun website www.synapsz.nl

 

Ik vraag Richard wat ons als bezoeker te wachten staat. “Het wordt een waar cultureel spektakel, met Jazz, proeverijen, lezingen, optredens en eigenlijk nog veel meer dus je moet beslist komen kijken. Het wordt een tentoonstelling die zijn weerga niet kent.”

 

Ik vraag me af wat Synapsz nu eigenlijk is. Het antwoord van Richard komt al snel:”Wij zoeken naar verbinding, eigenlijk waar SynapsZ voor staat, en vullen elkaar op allerlei kunst terreinen aan. Het groeit en groeit naar een boeiende en wisselende tentoonstelling. Wij gaan met zijn vijven gelijkwaardig op en iedereen is uniek in zijn eigen werken; creatief, gedreven en inspirerend.”

 

Over de tentoonstelling verneem ik dat dat gastkunstenaars, diverse musici, vertellers, acteurs, architecten en gastromen, steeds in wisselende samenstelling, op gezette tijden hun eigen invulling geven aan het thema ‘Zientuigen’.

 

Richard heeft het ook nog over het feit dat er iedere week nieuwe kunstenaars instromen zodat het zeker de moeite loont om de expo meerdere keren te bezoeken.

Zo kunnen we de volgende gasten verwachten: Ellen Gieles, Peter Schudde, Hans Timmermans, Jacques Bakker, Annemiek Hoek, Corine Heijmans, Ellen Rijk, Alex Kiefmeijer, Ward Warmoeskerken, Frank van Bergen, Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein.

 

Denk daarbij ook nog aan bijdragen van Theater Daidalos, Aardzwam & Zo, THIS IS WAT, Switch-on.Today, een Jazztafette op Locatie, een Jazz/Kunst college van Tom Goosen, een POP-UP diner avond, Performances van de Wobby-makers, de minibieb van Welmoed Jansen en een Kunst/Wijnproeverij. Ofwel aldus SynapsZ: “Laat u verwonderen, verrassen, verwennen en overrompelen.”