Arsis kent enkele opmerkelijke kunstenaars. En één daarvan is Elke Zimmerman die ook tijdens Kunst in de Monumenten deel zal nemen aan de Kunstroute die door Arsis georganiseerd wordt.

 

Geboren in 1959 in Duitsland brengt Elke haar jeugd in Duitsland door. In haar vaderland kiest ze al voor de kunstrichting als het gaat om opleidingen. Iets dat ze vervolgt in Nederland als ze de Amsterdamse Vrije Kunst Academie volgt.

Als het gaat om haar Visie weet Elke dit te zeggen op haar site:” Verleden wordt heden, wordt verleden. Kind wordt moeder, moeder is kind. Wat is tijd waard, wat is een leven waard? Is een omhelzing meer waard dan een jas? Een jas voor warmte, een tweede huid - met een passende hoed erbij. Een omhelzing in een jasje. Gedachten over de mensheid; ik ben altijd met mensen bezig, beeldend vertaald. In de spiegel kijkend, mijn mensenbeeld.
Verbinding maken tussen het werk en de kijker, het verleden en het heden, met kleur en doek, potlood en papier.”

Behalve dat Elke actief is als kunstenaar wil ze graag haar gaven doorgeven aan anderen. Ze is dan ook in Bergen op Zoom werkzaam als docente tekenen / schilderen voor volwassenen.

 

Binnen Arsis is Elke een actief persoon die zowel deelneemt aan individuele als wel gezamenlijke projecten als het gaat om kunstuitingen. Het is dan ook niet vreemd dat zij ook mee doet aan de door Mieke Grever georganiseerde Kunstroute tijdens Kunsten in de Monumenten op 12 en 13 september.