75 jaar jong in 2015, dat is de leeftijd die we onze kunstenaar van de dag mee mogen geven.

 

 

Jan Wessendorp is inmiddels een bekende naam in onze contreien. De man die in 1940 werd geboren in Surabaya te Indonesië is in Nederland uitgegroeid tot een vermaard en geliefd kunstenaar. Om maar meteen met de deur in het huis te vallen; Jan is een heel erg veelzijdige kunstenaar. Schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramist, fotograaf, haast wel elke kunstuiting bevindt zich in zijn arsenaal aan ‘wapens’ om momenten, beschouwingen en ideeën te vangen.

 

Het was een pilsje op een terras van Bergen op Zoom dat hem naar deze stad lokte en sindsdien hebben we mogen genieten van de prachtigste kunstwerken die hem o.a. in 1990 dan ook zeer verdiend de Sakko Cultuurprijs voor kunsten en letteren opleverde.

 

Jan heeft zich in de loop der jaren ook volop in de culturele en kunstzinnige wortels van de stad gewroet. In allerlei kruisbestuivingen, samenwerkingsverbanden en andere vormen van ‘kunst samenscholingen’ zie je steeds zijn naam opduiken. Je mag hem dan ook zeker een gevestigd persoon noemen.

 

Deze kunstenaar hoeft niet zo nodig in het voetlicht te staan. Zijn werken echter verdienen dit zeer zeker wel, want nog altijd is te zien hoe de tijd hem rijper maakte en hem in staat stelde om steeds beter zijn ongelooflijke technieken in te zetten om de meest speciale producten tot stand te brengen.

 

Voor meer nieuws:  www.janwessendorp.nl