×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/artikel/20120727ambulance
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Onlangs liep ik Twan Franken tegen het lijf. Twan rijdt op een ambulance en hij had me wel wat te melden. Graag wilde hij melding maken van de Stichting Wens Ambulance Brabant. Op mijn vraag wat deze Stichting wil bereiken luidde zijn antwoord als volgt:” Doelstelling van de Wens Ambulance is om met inzet van vele vrijwilligers en tegen lage kosten de ernstig zieke mens een "dagje uit" te bezorgen. Hierbij hebben we 3 ambulances tot onze beschikking en een aanhangwagen met een speciale brancard met grote wielen voor oneffen terrein zoals een strand, evenemententerrein of attractiepark.” Op de site www.wensambulancebrabant.nl kun je lezen:” Wens Ambulance Brabant biedt mensen in de (pre)terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan ten einde een door hen geuite wens in vervulling te doen gaan. Mensen hebben in de eindfase van hun leven soms “relatief kleine” wensen die door hun lichamelijke beperkingen helaas moeilijk uitvoerbaar zijn”. Deze nobele stichting vond de geboorte in het hoofd van twee bijzondere mensen. Frans van Gerven en Giel van Genugten zijn de initiatiefnemers. Dit zijn oud ambulance medewerkers. Tijdens hun werk op de ambulance hoorden ze vaak dat mensen nog graag even langs huis willen om het huis of de tuin nog even te zien. Of tijdens de vele ritten voor bestraling naar Vlissingen graag nog eens de zee willen zien. Hier probeerden ze tijdens het werk als het kon gehoor aan te geven, helaas was dit door tijdsdruk en paraatheid vaak niet mogelijk. Dit was voor Giel en Frans de aanleiding om de Wens Ambulance Brabant op te richten. Om het grote doel te verwezenlijken kan de stichting nog wel alle hulp gebruiken. “Om de kosten voor de wensvrager zo laag mogelijk te houden, hebben wij geld nodig. Hiervan kunnen we het materiaal aanschaffen en onderhouden”.  Sponsors en donateurs zijn hard nodig om de kosten zo laag mogelijk te houden. Acties van bedrijven, instellingen en scholen zijn welkom. Zo zijn er al enkele acties gehouden zoals een sponsorloop van Leerlingen van een basisschool, of een Kerst Spinning Marathon in Paramount Fitness & Health Center. Maar er is nog veel meer nodig. Neem een kijkje op de site, of neem contact op als jij of je bedrijf iets kan betekenen voor deze loffelijke stichting.

{gallery}artikel/20120727ambulance{/gallery}