Tweehonderd jaar De Kroon, of moeten we zeggen ‘De Croone’? Zo lang bestaat deze uitspanning al onder de inmiddels bekende en vermaarde naam. Alhoewel de naam van het pand al in aktes van 1455 voorkomt, houden de huidige uitbaters Jaap en Els het op 200 jaar De Kroon. Een prachtig jubileum, en dat moet gevierd worden.

22 september kan het publiek zich al vanaf 20:30 uur een lekker plekje zoeken voor wat ongetwijfeld een knaller avond wordt. Deze avond staat in het teken van de Rock / Cover band. Niet één, niet twee, maar wel liefst drie bands zullen het podium betreden om elkaar de loef af te steken. En die bands zijn niet de minsten, want ze timmeren allemaal behoorlijk aan de weg en zijn tot in de verre regio bekend en geliefd. Wie kent niet ‘Brothers in Law’, ‘Tony’s Birthday’ of ‘Back to Basic’? Stuk voor stuk bands die het publiek in hun greep nemen als ze de bekende en minder bekende rock covers brengen. Iedere band voor zich is al in staat om de zaak op z’n kop te zetten, laat staan drie van deze bands. Als publiek wordt je verwend door snerpende gitaren, strak drumwerk, lopende basgitaren en virtuoze toetsen. De zang, dan weer rauw, dan weer verfijnd, zal je in het hart raken. En als de avond vordert, en het tempo en de temperatuur zal stijgen, zul je als publiek steeds verder meegezogen worden in deze wervelwind die uren doet verworden tot minuten. Een avond die je in een roes brengt, waarna je de volgende ochtend wakker wordt met maar één gedachte: “Wow, Jaap en Els hebben echt voor een feest gezorgd”. En dat is nu precies wat de uitbaters van De Kroon willen bereiken:”Wij zijn tevreden als we de vrolijke gezichten van onze klanten zien. Als zij het naar hun zin hebben, dan weten we dat wij ons werk goed doen”. Daar hoeven ze trouwens niet bang voor te zijn. Immers, er is een grote schare vaste klanten, en ook de nodige verenigingen weten aan te schuiven. En dit jaar is natuurlijk bijzonder. Hou de website www.tapperijdekroon.nl bij voor al het nieuws, of kijk op de agenda van www.bozinbeeld.nl voor alle evenementen en activiteiten. Jaap en Els hebben ons nog meer beloofd dit jaar, maar laten we eerst maar eens beginnen met 22 september aanstaande. De entree is vrij dus wat let je?

200 jaar is bijzonder

De Croone staat dus al vernoemd in 1455. Daarmee reikt het ver terug in de Bergse geschiedenis. Een uitspanning als deze, vlakbij één van de stadspoorten en met plek voor paard en wagen, was natuurlijk erg geliefd bij de reizigers. Nog steeds bieden de grote zalen, en het stikgezellige café voldoende aanleiding om hier eens een stap binnen te wagen.