Op donderdag 20 december worden in Gebouw-T aan het Wilhelminaveld 96 de Bergse sportvrouw,  -man, - ploeg van 2012 gekozen en wordt de Christ van Wijk aanmoedigingsprijs uitgereikt. De 36e editie krijgt een eigentijds programma met veel muziek en sport. Met de verkiezingen wil de Gemeente Bergen op Zoom sporters met een bijzondere prestatie eren en sporten en bewegen stimuleren. Gedurende de avond zijn spectaculaire demonstraties van fanatieke sporters. Na het uitbrengen van een toast op de winnaars kan er worden nagepraat en gefeest tijdens een gezellige After Party.

Programma

De avond begint om 20:00 uur. Gebouw-T is open vanaf 19:30 uur. De verkiezingen draaien natuurlijk om de sporters, maar is ook een avond waarop een sportvrijwilliger de Run2Day-prijs in ontvangst mag nemen en wordt een seniorsporter gehuldigd. Voor deze prijs komen alleen sporters vanaf 50 jaar in aanmerking. De prijzen zullen worden uitgereikt door speciale gasten.

Aanmelden kan vanaf nu

Alle sportverenigingen hebben onlangs een aanmeldingsformulier ontvangen. Het aanmeldingsformulier en verdere informatie is ook te vinden op www.sportverkiezingenboz.nl.

Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die geen lid zijn van een plaatselijke vereniging en die menen in aanmerking te komen voor een titel of prijs kunnen zich ook aanmelden.

De kandidaten die worden aangemeld moeten de prestaties hebben geleverd tussen 1 november 2011 tot  1 november van dit jaar. Kandidaten aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 november.

Voorzitter commissie Sportverkiezingen Loes Franken:”We gaan door op de weg die we vorig jaar zijn ingeslagen met een eigentijds concept. De sportdemonstraties zijn echt een blijvertje en we doen ons best om ook dit jaar een paar verrassende sporten op het podium te krijgen. Wat ook het zelfde blijft is natuurlijk de aandacht voor de bijzondere sporters en vrijwilligers.”

Commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom

De commissie Sportverkiezingen kiest jaarlijks de sportvrouw, - man, - ploeg, seniorsporter en vrijwilliger van het jaar en moedigt een sporter aan met de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. In 2012 voor de 36e keer. De verkiezingen zijn in 1976 voor het eerst georganiseerd. De commissie bestaat uit zes personen en is geïnitieerd door de gemeente Bergen op Zoom om de sporttitels in Bergen op Zoom te bepalen en de uitreiking te organiseren. De commissie werkt met subsidie van de gemeente en met bijdragen van sponsoren. Het winnen van de sportprijs en de daarmee verbonden ambassadeursfunctie dient sportstimulerend te zijn voor andere (potentiële) sporters.

FOTO: Op de bijgevoegde foto staan de winnaars van 2011.