×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Rowwen Hèze viert 25 jarig bestaan in Bergen op Zoom. Een heus zilveren jubileum voor één van de meest geliefde Nederlandstalige bands van Nederland.

Dit wordt gevierd met een toer waarin het getal 25 centraal staat. Er staan 25 optredens gepland, allen met een zorgvuldig samengestelde setlijst van de beste 25 nummers uit de afgelopen 25 jaar dat de band bestaat. Dat belooft dus wat voor de liefhebbers. Ook Bergen op Zoom wordt aangedaan als De Stoelemat de entourage vormt voor wat nu al een spectaculaire avond belooft te worden.

Rowwen Hèze staat bekend om de interactie met het publiek. Niet voor niets zijn ze nog altijd enorm geliefd bij concerten, grote evenementen en festivals. De Jubileumtoer Zilver is gestart op 16 april te Sambeek, en vrijdag 15 oktober aanstaande is Bergen aan de beurt.

De band is in de Peel begonnen als een Engelstalige groep. Dat is nu nauwelijks voor te stellen omdat alle nummers in het Limburgse dialect gebracht worden. Maar het is juist dat dialect en het herkenbare opzwepende karakter van de band dat hen op de kaart gezet heeft. Elk jaar wordt steevast afgesloten met een zogenaamd slotconcert in het plaatsje Amerika. Elk jaar trekt dat optreden fans uit het hele land naar dat kleine Limburgse oord.

Optredens bij Pinkpop, in Paradiso, zelfs in het voorprogramma bij De Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon Tour in 1999; Rowwen Hèze heeft inmiddels al veel beleefd. De liefhebbers kennen nog wel het eerste album ‘Boem’ dat in 1991 werd uitgebracht. Daarna volgden nog een stuk of tien albums, met top 10 nummers waarvan ‘Bestel mar’, ‘Limburg’ en ‘De Peel in brand’ bij iedereen telkens weer het vlammetje doet ontsteken. Jack Poels, Martin Rongen, Jan Philipsen, Theo Joosten, Jack Haegens en Tren van Enckevort zullen er ook in De Stoelemat weer een enorm feest van maken. Ze worden daarbij bijgestaan door de band Frontaal in het voorprogramma.

Vrijdag 15 oktober, Stoelemat te Bergen op Zoom, zaal open om 20:00 uur.

Kaarten verkrijgbaar via de website van De Stoelemat of alle bekende Bergse voorverkoopadressen.
{gallery}artikelen/20101005rowwen{/gallery}